28 december 2018

Så kickar du igång jobbsökandet 2019

Nytt år och nya möjligheter! Behöver du inspiration för att få upp farten efter helgerna? Här tipsar experterna om hur du kan kicka igång ditt jobbsökande och siar om vad som gäller 2019.

Ellinor Wassberg, jobbsökarexpert,  Arbetsförmedlingen

Hur ska man komma igång?
– Strukturera upp ditt sätt att söka jobb på: sätt specifika mål och skapa ett jobbsökarschema. Konkretisera mer än ”hitta ett jobb”: vilken typ av jobb, vilka arbetsuppgifter, jobbar du i grupp eller ensam, vilka önskemål har du på arbetstider, lön, förmåner, utvecklingsmöjligheter och utmaningar? Ett specifikt mål är lättare att rikta in sig på och kämpa mot när det känns tungt. Lycka till!

Trender 2019?
– Svårt att svara på, men en sak som jag absolut tror håller i sig är att anpassa både ditt cv och ditt personliga brev efter varje jobb du söker. Det gör att arbetsgivaren direkt märker att du är intresserad och det ökar dina chanser att få komma på intervju. Lycka till!

Camilla Hermelin, vd, Karriärkonsulten

Hur ska man komma igång?
– Prata med ett proffs som jobbar inom din bransch eller kan allt inom den bransch du vill komma in i. Lyssna på vilket sätt du kan komma in i branschen och gör det som krävs för att komma in. Är det kompetens eller kontakter som behövs, se till att skaffa dig det, ta eget ansvar över din situation. 

Trender 2019?
– Cv:t kommer att bli mindre och mindre intressant. Det handlar om ha eller skaffa sig kontakter inom de mer okvalificerade tjänsterna samt befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle samt vara sökbar på Linkedin för högre mer kvalificerade tjänsterna.  

Victor Reis konsultchef, Cubiks Sweden AB

Hur ska man komma igång?
– Boka personliga möten. För många är januari en period när det är lite lugnare i kalendrarna, samtidigt som man vill bygga möjligheter för det kommande året. Det gör det en väldigt bra tid att höra av sig till exempelvis personer som arbetar på din drömarbetsplats eller har bra nätverk med förslag på lunch.

Trender 2019?
– Mer fokus på potential! Konkurrensen om kompetens på arbetsmarknaden gör att allt fler arbetsgivare vill använda metoder grundade i forskning för att identifiera de medarbetare som kan växa och bli nyckelpersoner i olika delar organisationen. Viktigt att komma ihåg är att vad som ger potential varierar mellan olika branscher, organisationer, och roller.

Lena Friberg, rådgivare,Trygghetsrådet

Hur ska man komma igång?
– Hitta rutiner som fungerar för dig och definiera egna delmål för varje vecka t ex: arbeta med din cv, vara aktiv på Linkedin, kontakta X intressanta företag, ta kontakt med X personer i din omgivning för att få tips om nya jobbmöjligheter. Avsätt tid för att planera och genomföra olika aktiviteter och belöna dig själv för uppnådda delmål. Be om hjälp - om det är ett tag sedan du sökte jobb, ta kontakt med personer du känner som nyligen har sökt jobb. Min erfarenhet är att många gärna hjälper till och delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Fundera på vad som ger dig energi och planera in de aktiviteterna, umgås med personer som påverkar dig positivt. Lycka till!

Trender 2019?
– Mycket kan hända! Framförallt tror att arbetsgivare i större omfattning kommer att söka nya medarbetare via LinkedIn. Fler arbetsgivare kommer att använda både personlighetsanalyser, färdighetstester och videointervjuer i samband med rekryteringar. Det är viktigt att vara både nyfiken och uppdaterad på ”teknikfronten” då digitaliseringen påverkar många yrkesroller. Arbetsgivare kommer att värdera personlighet och potential mer än faktiskt arbetslivserfarenhet framförallt inom yrkesområden där det är kompetensbrist. En fundering är i vilken utsträckning artificiell intelligens redan 2019 kommer att påverka urval i rekryteringsprocesser.