28 december 2018

Allt fler jobbar inom bemanningsföretag

Bemanningsbranschen växer så det knakar. Hur funkar det att jobba inom branschen och varför ska man jobba där? Vi ringde upp Martina Elfgren Lilja, tillförordnad förbundsdirektör på organisationen Kompetensföretagen för att få veta mer

Varför går det framåt för bemanningsföretagen?

– Sett till läget har vi en arbetsmarknad på högvarv och arbetsgivare överlag har stora kompetensbehov och bemanningsföretagen finns ju inom så många branscher, vi har ekonomer, sjuksköterskor, personal till logistik- och transportföretag och så vidare. Det finns en rad stora aktörer som kan leverera kompetens nästan vad det än är, men också flera nischade som till exempel tar fram äldre som kan jobba eller unga studenter.

Finns det någon särskild inriktning inom branschen som ökar mest?

– Konsulter inom industri, lager, logistik och även vårdpersonal utgör stora delar av dem som söker sig till våra medlemsföretag. Industrin är den näring som vi samarbetar med mest, även historiskt så har bemanningsföretagen varit ett alternativ som snabbt kan fylla på vid toppar i produktionen eller när det är stora orderingångar. Flera inom vården har också kommit till oss. Inom landstinget stöter de ibland på problem med arbetstider, lön och arbetsmiljö, hos kompetensföretag kan man till exempel påverka sina arbetstider och bättre styra över sin egen tid: Makten över den egna tiden är det främsta skälet till att byta arbetsgivare har vi sett i våra undersökningar.  

Hur funkar det när man inte är uthyrd till något företag?

– När man inte är ute på uppdrag har man det som kallas lön mellan uppdrag, den är något lägre än när du har vanlig ersättning. Väldigt många som jobbar inom bemanningsföretag går vidare från dem och blir anställda av uppdragsgivaren i genomsnitt efter ett och ett halvt år som anställd i ett bemanningsföretag.

Vad ska man göra för att få jobb inom branschen?

– Det beror förstås på vad man har för kompetens. De allra flesta av våra medlemmar har hemsidor, där man kan registrera sitt cv. Lägg ut en bombmatta hos de olika aktörerna inom ditt kompetensområde, det är deras affärsidé att se till att folk får jobb så det är fritt fram. Se kan man kolla under fliken ”Trygg bemanning” på vår hemsida kompetensforetagen.se om det är en seriös, auktoriserad arbetsgivare, att de har kollektivavtal, det är viktigt för att få bra villkor.