bild på ung leende kvinna som sitter i möte med två personer
15 november 2018

Ställ rätt motfrågor under arbetsintervjun

Under en anställningsintervju kan du få frågan om du har några frågor till arbetsgivaren. Vilka frågor är egentligen bra att ställa för att visa intresse och samtidigt se om det är rätt arbetsgivare för dig? Och vilka frågor bör du undvika? Här ger journalisten Anna Åslund sina bästa tips.

Arbetsintervjun är inte bara ett tillfälle för arbetsgivaren att intervjua dig som söker jobbet. Det är även en chans för dig att ta reda på om jobbet och arbetsgivaren passar dig. Genom att ställa relevanta frågor får du veta mer om tjänsten och arbetsplatsen, och på samma gång visar du för arbetsgivaren att du är engagerad, påläst och genuint intresserad av jobbet.

Förbered frågor före intervjun

Gör ordentlig research innan du går på intervjun, och försök att ta reda på så mycket som möjligt genom att bland annat läsa på företagets hemsida, kolla sociala medier och söka på internet. Därefter kan du börja formulera frågor utifrån den information som du får fram.

Frågor till arbetsgivaren

Här är några exempel på frågor som du kan ställa till den som intervjuar dig.

  • Hur ser en typisk arbetsdag/arbetsvecka för tjänsten ut?
  • Vad innebär företagets värderingar/värdeord i praktiken?
  • Hur arbetar företaget för mångfald och jämställdhet? (T.ex. när det gäller könsfördelning bland medarbetare och chefer.)
  • Hur ser utvecklingspotentialen ut inom företaget? Finns det t.ex. möjlighet till fortbildning eller att byta tjänst/avdelning efter några år?

Om den som intervjuar dig jobbar på företaget – det vill säga inte en extern rekryterare – kan du även fråga:

  • Vad fick dig att söka till det här företaget? Vad tycker du är det bästa med att jobba här?
  • Var ser ni företaget om fem år? Vilka planer och visioner har ni?

Frågor som du bör undvika

Det huvudsakliga syftet med den första intervjun är att du och din potentiella arbetsgivare ska lära känna varandra. Vissa frågor kan därför vara bra att vänta med till eventuella senare intervjuer. Undvik frågor som gör att arbetsgivaren kan uppfatta dig som ointresserad av företaget.

  • Frågor som rör lön, arbetstid, semester och ledighet (såvida inte arbetsgivaren själv tar upp det)
  • Vad gör ni på det här företaget? Hur många anställda är ni? Vilka är era största konkurrenter? (Eller liknande frågor som du själv kan hitta svar på före intervjun.)

Lyssna på hela poddavsnittet i spelaren nedan.