18 oktober 2018

Få hjälp med ditt cv – boka personligt webbmöte nu

Vill du vässa ditt cv? Nu kan du boka ett halvtimmes möte för att få återkoppling på ditt cv och personliga brev. Mötet sker genom chatt eller videosamtal på din dator, mobil eller surfplatta. Arbetsförmedlaren Bodil Eriksson berättar mer.

Boka cv-återkoppling (kräver e-legitimation)

Varför behövs den här tjänsten?

– Många frågor från de arbetssökande handlar om att de vill ha feedback på sina ansökningshandlingar. Vi vill ju vara digitala och då tänker vi att det här kan bli en bra tjänst där man kan få stöd när man sitter hemma med mobilen, surfplattan eller vid datorn.

Vilka är de vanligaste frågorna?

– De vanligaste frågorna handlar om att få hjälp med upplägget på strukturen i cv:t, med rubriker och i vilken ordning saker ska komma.

Skriva cv så gör du
Så skriver du personligt brev 

De vanligaste tipsen som förbättrar jobbsökares cv?

– Det kan vara längden på cv:t ibland är de för långa och då kan vi hjälpa dem att korta ner. Ibland kan de vara jättekorta och då försöker vi se hur det går att bygga på dem. Vi brukar förespråka en sida för personligt brev och två sidor för cv, som en standard.

Vad är ditt främsta tips till ett bra personligt brev?

– Du ska tala om tidigt i brevet varför du söker jobbet. Beskriv varför du passar för tjänsten och var tydlig med vad du kan bidra med.

Hur gör man för att få återkoppling?

– Du kan boka in ett webbmöte via kalendern om du är inloggad med e-legitimation. Då får du en länk skickad till dig. När det är dags för det bokade mötet ska du ha förberett dig och ha dina handlingar redo och klicka på länken strax innan klockslaget för mötet. Då har vi direkt kontakt. Alla kan boka, man behöver inte vara inskriven på Arbetsförmedlingen för att ta del av tjänsten.

Vad händer sen?

– Vi har en dialog med dig om dina ansökningshandlingar och du får berätta hur du har tänkt. Vi ger en del tips och råd på frågor som kommer upp. Om vi har gjort noteringar under samtalet kan man få dessa skickade till sig när man ska jobba vidare.

Boka cv-återkoppling (kräver e-legitimation)