16 juli 2017

Frida fick jobb via sitt video-cv

Frida Markstedts ville jobba som affärsutvecklare - men saknade erfarenhet.
Istället för att göra som alla andra gjorde hon ett video-cv som blev viralt. Det gav resultat direkt.

Stort grattis till jobbet!

­– Tack! Jag jobbar i dag som affärsutvecklare på Norrbottens Media. Inför min examen sa alla att det var ett jobb som var omöjligt att få utan arbetslivserfarenhet så det känns riktigt härligt att jag kunde motbevisa dem. Det är ett heltidsvick fram till årsskiftet

Varför video-cv?

– Idag skriver alla vanliga cv. Jag kände att det var dags för något annorlunda. För mig kändes det naturligt att göra ett video-cv som i sin tur kunde spridas via sociala medier.

Har du haft någon förebild?

– Jag har sett riktade video-cv där människor söker jobb på Google och Apple. Men jag ville inte rikta in mig på ett specifikt företag, utan mer nå ut till alla intressanta arbetsgivare i Luleå. Min förhoppning var att nå dem som inte tagit steget att söka personal, men som i bakhuvudet visste att företaget behövde någon med min personlighet.

Frida Markstedt

Hur blev gensvaret?

– Det är helt sjukt. Den har 38 500 visningar på Facebook. 156 personer har delat inlägget och 652 stycken har gillat. Och kommentarerna har bara varit positiva.

Nådde du rätt personer?

– Ja. Under mina studier har jag gått på mängder av näringslivfrukostar och nätverksträffar. Jag har sett det som en bra möjlighet att få lära känna intressanta profiler och få ta del av vad som händer i Luleå. Tack vare det stora kontaktnätet som jag har skapat under min studietid fick filmen förmodligen ett större genomslag än om jag inte skulle varit lika aktiv i sådana sammanhang.

Fick du många jobberbjudanden?

– Ja, fyra arbetsgivare hörde av sig och var intresserade och det kom flera konsulterbjudanden från Stockholm. Men jag vill jobba i Luleå.

Hur lång tid tog det att göra filmen?

– Det här var min första film som jag någonsin har klippt. Manuset växte fram under sista året på universitetet. Jag fick hjälp att filma under två veckors tid. Själva klippningen tog en helg. Men det är klart, jag fick ta det lite då och då eftersom jag har två barn och hade två extrajobb.

Något tips till andra som söker jobb?

– Kom ihåg att erfarenhet inte är allt. I dag kan personlighet smälla lika högt. Så se till att framhäva den.

Läs fler artiklar från Platsjournalen

Tillägsinformation

Läs senaste Platsjournalen som e-tidning.

Läs Platsjournalen

Prenumerera på Platsjournalens nyhetsbrev


Jobbtips i mejlen? Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev med e-tidningen direkt till din mejl.

Namn
E-postadress