Nyheter för dig som söker jobb

 • 2019-03-19
  Så kan du påverkas av brexit
  Vilket stöd ska brittiska medborgare få efter den 29 mars? Kan brittiska medborgare anvisas till arbetsmarknadspolitiska program, och har de rätt att arbeta i Sverige? Det beror på vad som händer de närmaste två veckorna.
 • 2019-03-15
  Elin och Mattias fann jobb i Lissabon
  Att jobba utomlands kan vara ett bra sätt att utvecklas och få nya perspektiv. Vi har intervjuat Elin Ulfhager och Mattias Hasselquist som jobbar på ett callcenter i Lissabon. – Den personliga utvecklingen det innebär att bli tvingad att klara sig på egen hand och på så sätt att lära sig mer om sig själv är jättenyttig, säger Elin Ulfhager.
 • 2019-03-15
  Här är framtidens nya heta yrken
  Trygghetsrådet TRR har tillsammans med ett antal experter i sin nya rapport ”Framtidens arbetsliv är här” listat tio tänkbara framtidsyrken. Vad sägs om en karriär som exempelvis gig-manager, robot-personlighets-designer eller molnvakt. – Tekniska framsteg, historiskt sett, har alltid lett till att nya jobb skapats, kommenterar Johan Egebark på Arbetsförmedlingens analysdelning.
 • 2019-03-15
  Vad händer med Arbetsförmedlingen?
  4 500 anställda har varslats och mer än hälften av Arbetsförmedlingens kontor kommer att avvecklas. Det får konsekvenser, men möjligheten att få hjälp via telefon, chatt och video ökar och dessutom pågår ett arbete med att ta fram mötesplatser där lokalkontor försvinner.
 • 2019-03-15
  Nio saker du kan göra utan att besöka Arbetsförmedlingen
  Många kontor kommer att avvecklas. Men du vet väl att många av Arbetsförmedlingens tjänster nås via mobilen? Här får du nio tips på saker du kan göra utan att besöka ett Arbetsförmedlingskontor.
 • 2019-02-28
  Här hittar du sommarjobben
  Är det svårt att hitta sommarjobb? Kolla in Arbetsförmedlingens listor som talar om var de flesta jobben finns. Det finns till exempel inom industrin, hotell- och restaurang, kriminalvården och lager. Jobben inom sjukvård och omsorg är fortsatt vanligast, visar listorna.
 • 2019-02-28
  5 tips inför sommarjobbsökande
  Det är dags att söka sommarjobb! Börjar du söka redan nu ökar chanserna för dig att få en tjänst. Tänk på att du konkurrerar med många som redan har extrajobb på företagen, vänta inte för länge!
 • 2019-02-28
  Fördel för 50-plussarna
  50-plussare är mer engagerade i sitt jobb än yngre. En ny stor livsstilsundersökning som  företagshälsovården Feelgood genomfört pekar på flera anledningar för arbetsgivare att rekrytera personer som varit med ett tag. – Det finns självklart många fördelar med att vara lite äldre, säger Arbetsförmedlingens jobbsökarexpert Ellinor Wassberg.
 • 2019-02-28
  Så rensar du din jobbansökan från klyschor
  Klyschor är ord och uttryck som används ofta, slitna fraser som ”Jag gillar att jobba med människor” eller ”Motiverad”. Rekryterare dränks i klyschor när de läser ansökningar i jakt på rätt person.  Om du kan städa bort eller byta ut en del av dem i din ansökan sticker den ut mer och blir mer personlig.
 • 2019-02-14
  Så vägleder du din egen karriär
  Känner du dig vilsen i jobbsökandet? Då ska du inte missa Arbetsförmedlingens nya webbinarieserie om hur du karriärvägleder dig själv. – Tanken är att du ska bli medveten om dina styrkor och kunna välja en väg som passar dig, säger Nina Kjellmark, jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen och programledare i webbinarierna.
 • 2019-02-14
  Arbetsgivarna: Det här krävs för att sommarjobba
  Det är redan hög tid att söka sommarjobb. Vad är arbetsgivarna ute efter för egenskaper hos dig och hur är det att jobba hos dem? Här får du svaren direkt från arbetsgivare i de vanligaste sommarjobbsbranscherna.
 • 2019-02-07
  Här är framtidens hetaste yrken
  Arbetsmarknaden är i ständig förändring. Men siktar du in dig på yrken inom hälso- sjukvård, pedagogiskt eller socialt arbete gör du smarta val för framtiden, visar nya rapporten ”Här finns jobben” som också listar de 20 hetaste yrkena. – Den visar vilka yrken som har goda och mindre goda jobbmöjligheter om fem år och är ett bra stöd vid valet av utbildning, säger Annelie Almérus, analytiker på Arbetsförmedlingen.
 • 2019-01-30
  Så kom Rikard igång med sitt företag
  Rikard Bemlander sålde specialmaskiner på deltid som anställd. När det inte gick att gå upp i heltid vände han sig istället till Arbetsförmedlingen för att få hjälp med att starta eget. Nu är det full snurr på affärerna.
 • 2019-01-30
  Fem tips till dig som vill starta eget företag
  Funderar du på att starta eget företag? Arbetsförmedlare Helene Holmdahl träffar många både blivande och etablerade företagare och har fem tips till dig som vill omvandla din affärsidé till ett verkligt företag.
 • 2019-01-30
  Ta kontrollen i luften – bli flygledare
  Omkring 700 flygledare ansvarar för mer än 2 000 starter och landningar på flygplatser i Sverige varje dygn. Vill du bli en av dem? Då ska du söka till Luftfartsverkets flygledarutbildning. Senast vecka 13 ska ansökan vara inne för utbildningsstart under 2020.
 • 2019-01-17
  Khiria fick en ny start som sömmerska
  Nystartsjobb är Arbetsförmedlingens mest effektiva subventionerade anställningsform. Vi träffade Khiria Almardini från Syrien som nu arbetar som sömmerska med nystartsjobb och inom kort blir tillsvidareanställd.
 • 2019-01-15
  Inget jobb? Skriv in dig på vår webb
  Har du blivit arbetslös? Du vet väl att du kan skriva in dig via arbetsförmedlingen.se och att du slipper ta dig till ett kontor?
 • 2019-01-15
  Ny väg till bussföraryrket
  I ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Nobina för rekrytering av bussförare testas hur du passar för yrket. Klaffar det kan du gå en utbildning som ger jobb när du är klar. Modellen har fungerat så bra att den snart ska finnas över hela landet. 
 • 2018-12-28
  Allt fler jobbar inom bemanningsföretag
  Bemanningsbranschen växer så det knakar. Hur funkar det att jobba inom branschen och varför ska man jobba där? Vi ringde upp Martina Elfgren Lilja, tillförordnad förbundsdirektör på organisationen Kompetensföretagen för att få veta mer
 • 2018-12-19
  Hundratals lediga flygplatsjobb på Arlandamässan
  Kabinpersonal, incheckning, chaufförer, lastare, hotellreceptionister, restaurangbiträden, kockar, butikssäljare. Lockas du av att arbeta på en flygplats? Då ska du besöka Arlandamässan 11 januari där hundratals lediga ”flygplatsjobb” finns att söka direkt på plats.