Nyheter för dig som söker jobb

 • 2019-01-17
  Khiria fick en ny start som sömmerska
  Nystartsjobb är Arbetsförmedlingens mest effektiva subventionerade anställningsform. Vi träffade Khiria Almardini från Syrien som nu arbetar som sömmerska med nystartsjobb och inom kort blir tillsvidareanställd.
 • 2019-01-15
  Inget jobb? Skriv in dig på vår webb
  Har du blivit arbetslös? Du vet väl att du kan skriva in dig via arbetsförmedlingen.se och att du slipper ta dig till ett kontor?
 • 2019-01-15
  Ny väg till bussföraryrket
  I ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Nobina för rekrytering av bussförare testas hur du passar för yrket. Klaffar det kan du gå en utbildning som ger jobb när du är klar. Modellen har fungerat så bra att den snart ska finnas över hela landet. 
 • 2018-12-28
  Så kickar du igång jobbsökandet 2019
  Nytt år och nya möjligheter! Behöver du inspiration för att få upp farten efter helgerna? Här tipsar experterna om hur du kan kicka igång ditt jobbsökande och siar om vad som gäller 2019.
 • 2018-12-28
  Allt fler jobbar inom bemanningsföretag
  Bemanningsbranschen växer så det knakar. Hur funkar det att jobba inom branschen och varför ska man jobba där? Vi ringde upp Martina Elfgren Lilja, tillförordnad förbundsdirektör på organisationen Kompetensföretagen för att få veta mer
 • 2018-12-19
  Så har du koll på jobbsöket i jul och nyår
  Du vet väl att många av Arbetsförmedlingens tjänster nås via mobilen? Här får du tips på hur du på ett enkelt sätt kan sköta ditt jobbsökande även i juletid.
 • 2018-12-19
  Hundratals lediga flygplatsjobb på Arlandamässan
  Kabinpersonal, incheckning, chaufförer, lastare, hotellreceptionister, restaurangbiträden, kockar, butikssäljare. Lockas du av att arbeta på en flygplats? Då ska du besöka Arlandamässan 11 januari där hundratals lediga ”flygplatsjobb” finns att söka direkt på plats.
 • 2018-12-18
  Nytt läkarintyg för deltagare i program från 1 januari 2019
  Från och med den 1 januari 2019 finns ett nytt läkarintyg för dig som deltar i ett program på Arbetsförmedlingen. Läkarintyget behöver du skicka till oss om du är sjukfrånvarande längre än sju dagar för att kunna behålla din ersättning under sjukperioden.
 • 2018-12-13
  Vår chattbot hjälper dig med aktivitetsrapporten på webben
  Om du har frågor om aktivitetsrapporten kan du få hjälp av vår nya chattbot. Då slipper du ringa oss och får svar direkt på webbsidan om aktivitetsrapporter .
 • 2018-12-12
  Fortsatt stark arbetsmarknad – 111 000 fler jobb till 2020
  Under de kommande åren kommer det att finnas goda förutsättningar att få jobb. Tillväxten av nya jobb fortsätter, men ökningen blir inte lika snabb som tidigare. Det visar Arbetsförmedlingens nya prognos över arbetsmarknaden.
 • 2018-12-07
  Flera varsel i Skåne men ingen trend i landet
  Under hösten har det lags ut flera stora varsel i Skåne och hundratals riskerar att tvingas lämna sina jobb. Men Arbetsförmedlingens siffror pekar knappast på att en ny våg av varsel sköljer in över landet. Arbetsmarknaden är fortsatt stark, även i Skåne, berättar Mona Mårtensson, Arbetsförmedlingens biträdande marknadschef i länet för Platsjournalen.
 • 2018-12-07
  SJ söker hundratals tågvärdar och lokförare
  SJ är just nu i stort behov av tågvärdar och lokförare på ett stort antal orter i hela landet. 300 tågvärdar och 225 lokförare ska anställas de kommande tre åren. Vi ringde upp Madeleine Raukas, chef för division Trafik och Service på SJ för att få veta lite mer om jobben.
 • 2018-11-29
  Nu samlar vi all telefonservice under samma nummer
  Från och med den 6 december kan du som är arbetssökande få hjälp med alla dina ärenden på telefonnummer 0771-416 416. Då kan du ringa det här numret för att prata med en arbetsförmedlare men även när du behöver teknisk support, har frågor om ersättningar eller vill boka en intervjuresa.
 • 2018-11-23
  Uppdrag: Få fler att bli undersköterskor
  Hon är undersköterska och yrkesambassadör. Hennes uppdrag är att locka fler unga till undersköterskeyrket. Vi ringde upp Anna Lindkvist för att få veta lite mer om hennes speciella jobb.
 • 2018-11-23
  Allt fler byter jobb
  Det är högkonjunktur och allt fler passar på att byta jobb. Såpass många att antalet som söker sig vidare närmar sig 1980-talets höga nivåer. Bygga på sitt cv, höja lönen kan vara motiveringen till att många fler rör på sig mellan olika arbetsplatser.
 • 2018-11-15
  Ställ rätt motfrågor under arbetsintervjun
  Under en anställningsintervju kan du få frågan om du har några frågor till arbetsgivaren. Vilka frågor är egentligen bra att ställa för att visa intresse och samtidigt se om det är rätt arbetsgivare för dig? Och vilka frågor bör du undvika? Här ger journalisten Anna Åslund sina bästa tips.
 • 2018-11-08
  Fortfarande många lediga jobb att söka i fjällen
  Flera arbetsgivare har svårt att rekrytera till fjällsäsongen. Vi ringde upp Arbetsförmedlingens branschstrateg Catharina Utanskog för att få veta mer om jobbläget i fjällen.
 • 2018-11-08
  Alexandra: Därför ska du söka till Polishögskolan
  Fram till sista november kan du söka till Polishögskolan, och ta dig an ett yrke med mycket goda framtidsutsikter. Vi ringde upp Alexandra Goncalves som medverkar i barnprogrammet ”Brottsligt” på SVT och arbetar som områdespolis i Rosengård för att få veta varför hon gav sig in i yrket.
 • 2018-11-06
  Nya öppettider när du ringer till oss på Arbetsförmedlingen
  Från och med den 15 november har vi nya telefontider när du ringer för att prata med en arbetsförmedlare på 0771-416 416. Då når du oss på måndag till fredag klockan 8-17.
 • 2018-10-29
  10 vanligaste intervjufrågorna – så förbereder du dig
  Ingen jobbintervju är den andra lik. Men oavsett vilken typ av jobb det handlar om finns det en del frågor som brukar återkomma. Här har vi samlat tio av de vanligaste intervjufrågorna och hur du ska tänka för att svara så bra som möjligt.