Nyheter för dig som söker jobb

 • 2018-06-13
  Urstark arbetsmarknad - fler jobb skapas 
  Det går bra för Sverige. Arbetsförmedlingens nya prognos visar att sysselsättningen stiger och det skapas mängder av nya jobb. – Vi surfar vidare på den starka konjunkturen som skapar en fortsatt urstark arbetsmarknad, säger Håkan Gustavsson, prognoschef på Arbetsförmedlingen.
 • 2018-06-13
  Så förlänger du sommarjobbet till hösten
  Du söker sommarjobb och hoppas på en förlängning i höst. Här är några tips på  hur du kan bli kvar.
 • 2018-06-05
  Många enkla jobb i besöksnäringen
  Sommaren är här och besöksnäringen går på högvarv. Platsjournalen ringde upp och ställde några frågor till Peter Thomelius, Utbildnings- och HR-chef på branschorganisationen Visita om säsongens jobbmöjligheter. 
 • 2018-06-05
  Filip är Sveriges bästa plattsättare 
  Över 300 ungdomar tävlade i årets upplaga av Yrkes-SM nyligen. Ett 50-tal yrken fanns representerade och en av guldmedaljörerna är plattsättaren Filip Sandgren som tar studenten från sitt yrkesprogram i dagarna.
 • 2018-06-01
  Tips till dig som saknar gymnasiebetyg
  Äntligen är gymnasiet över! Men hur ska man tänka om man går ut utan ett fullständigt gymnasiebetyg? Vi bad Maria Lundquist, yrkesvägledare på Arbetsförmedlingen, att tipsa om möjliga vägar vidare.
 • 2018-06-01
  Tips till dig som lämnar gymnasiet 
  Grattis, gymnasietiden är över! Sommarjobba, plugga eller har du inget på gång? Här får du tips på hur du kan använda dig av Arbetsförmedlingen och information om vad vi kan göra för dig.
 • 2018-05-30
  Chanserna till jobb har ökat
  Tre av fyra inskrivna arbetslösa står långt från arbetsmarknaden. Nu visar en ny rapport att fler får jobb med hjälp av subventionerade anställningar. Tydligast är uppgången för nyanlända. – Vi ser att Arbetsförmedlingen gör skillnad för de grupper som behöver oss mest, säger Petra Nilsson, chef för forskning och utvärdering på Arbetsförmedlingen.
 • 2018-05-30
  Tips till dig som ska gig-jobba som egenanställd
  Funderar du på att börja gig-jobba som egenanställd? Här tipsar Ann-Therese Enarsson, vd på tankesmedjan Futurion, om vad du kan tänka på innan du knyter dig till ett egenanställningsföretag.
 • 2018-05-30
  Fixa en studieplats i sista minuten
  Missade du sista ansökningsdatum för studier till hösten? Ingen panik, här får du tips om hur du kan hitta lediga utbildningsplatser ändå - både på högskola, folkhögskola och yrkeshögskola.
 • 2018-05-30
  Murare är ett yrke med goda jobbchanser
  Murare är ett yrke med mycket goda framtidsutsikter, visar Arbetsförmedlingens prognoser. Platsjournalen har träffat Albert Åhlénius, Sveriges bästa murare efter seger i Yrkes-SM, som här berättar om fördelarna med sitt jobb. 
 • 2018-05-23
  Anna är Sveriges bästa fordonslackerare
  Över 300 ungdomar tävlade i årets upplaga av Yrkes-SM nyligen. Ett 50-tal yrken fanns representerade och en av guldmedaljörerna är fordonslackeraren Anna Widholm 20 år.
 • 2018-05-23
  Så fixar du sommarjobbet i sista stund
  Sommaren är snart här och du har fortfarande inte fixat något jobb? Få inte panik för loppet är inte kört ännu. Här kommer åtta sista minuten-tips som kan hjälpa dig i jobbjakten.
 • 2018-05-23
  Undvik att bli utnyttjad på sommarjobbet
  Gratis provjobb, lunchrast vid kassan eller jobbpass som ställs in när det regnar. Ibland tvingas butiks- och restauranganställda jobba under mycket stressade förhållanden. Men vad säger egentligen lagen?
 • 2018-05-16
  Så gör du en bra videopresentation
  Är du ung och söker servicejobb, till exempel inom hotell och restaurang eller feriearbete i en nöjespark? Då är det stor chans att arbetsgivarna vill ha en filmsnutt i ansökan. Här är tipsen som hjälper dig att lyckas.
 • 2018-05-16
  Jobbarsökartips för dig med autism
  I rätt yrke kan en funktionsnedsättning i stället vara en funktionstillgång. – Den största populationen av personer med Asperger arbetar till exempel i Silicon Valley där ingen tänker att de är annorlunda. Det är dålig business att inte ta tillvara deras kompetenser, säger Olle Öberg på Arbetsförmedlingen till Platsjournalen.
 • 2018-05-16
  Ny rapport: Stark arbetsmarknad öppnar dörrarna till jobben för äldre
  Välutbildade, yrkeserfarna, friska - och väldigt motiverade. Är du 55-plussare är det bara att gratulera. Du tillhör en allt attraktivare grupp på arbetsmarknaden. – Kunskap slår ålder, säger Ellinor Wassberg, jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen.
 • 2018-05-07
  Emmy är Sveriges bästa elektriker
  Emmy Åberg från Älghult har sin plats säkrad på arbetsmarknaden. Nyligen blev hon Sveriges bästa elektriker i Yrkes SM. I en ny artikelserie ställer vi fem snabba frågor till de bästa inom olika framtidsyrken.
 • 2018-05-07
  Studera på deltid under introduktionsjobbet
  Visste du att du kan kombinera jobb och studier om du får en anställning där arbetsgivaren får ersättning från Arbetsförmedlingen? Det är en ny möjlighet genom ett nytt stöd som kallas introduktionsjobb.
 • 2018-05-07
  Så hittar du jobben i den nya gig-ekonomin
  I den nya gig-ekonomin finns chansen att ta på sig korta jobb när man själv vill och kan. Cykelbud ena dagen, skruva ihop Ikea-möbler den andra. Men hur funkar gig-jobben egentligen - vilka är fördelarna och nackdelarna? Platsjournalen har pratat med experterna för att få svar.
 • 2018-05-02
  Arbetsförmedlingen kan hjälpa dig vässa dina digitala kunskaper
  Nu satsar Arbetsförmedlingen på att hjälpa dig som söker jobb att höja dina digitala färdigheter i ett samarbete med bland andra Google. Initiativet, som kallas Digitalakademin Stockholm, erbjuder en rad seminarier i maj som du antingen kan besöka eller följa via länk. Först ut är seminariet "Hitta de dolda jobben" den 7 maj.