Nyheter för dig som söker jobb

 • 2019-02-14
  Så vägleder du din egen karriär
  Känner du dig vilsen i jobbsökandet? Då ska du inte missa Arbetsförmedlingens nya webbinarieserie om hur du karriärvägleder dig själv. – Tanken är att du ska bli medveten om dina styrkor och kunna välja en väg som passar dig, säger Nina Kjellmark, jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen och programledare i webbinarierna.
 • 2019-02-14
  Arbetsgivarna: Det här krävs för att sommarjobba
  Det är redan hög tid att söka sommarjobb. Vad är arbetsgivarna ute efter för egenskaper hos dig och hur är det att jobba hos dem? Här får du svaren direkt från arbetsgivare i de vanligaste sommarjobbsbranscherna.
 • 2019-02-07
  Dags för Bazaren den 21-22 februari
  Jobbmässan Bazaren äger i år rum på Stockholm Waterfront Congress Centre. Fler än 50 arbetsgivare med rekryteringsbehov är inbokade som utställare. I år har besökare också möjlighet att använda sig av en specialutvecklad, värdegrundsbaserad jobbmatchningstjänst som ska underlätta och förbättra matchningen mellan utställare och besökare.
 • 2019-02-07
  Här är framtidens hetaste yrken
  Arbetsmarknaden är i ständig förändring. Men siktar du in dig på yrken inom hälso- sjukvård, pedagogiskt eller socialt arbete gör du smarta val för framtiden, visar nya rapporten ”Här finns jobben” som också listar de 20 hetaste yrkena. – Den visar vilka yrken som har goda och mindre goda jobbmöjligheter om fem år och är ett bra stöd vid valet av utbildning, säger Annelie Almérus, analytiker på Arbetsförmedlingen.
 • 2019-01-30
  Så kom Rikard igång med sitt företag
  Rikard Bemlander sålde specialmaskiner på deltid som anställd. När det inte gick att gå upp i heltid vände han sig istället till Arbetsförmedlingen för att få hjälp med att starta eget. Nu är det full snurr på affärerna
 • 2019-01-30
  Fem tips till dig som vill starta eget företag
  Funderar du på att starta eget företag? Arbetsförmedlare Helene Holmdahl träffar många både blivande och etablerade företagare och har fem tips till dig som vill omvandla din affärsidé till ett verkligt företag.
 • 2019-01-30
  Ta kontrollen i luften – bli flygledare
  Omkring 700 flygledare ansvarar för mer än 2 000 starter och landningar på flygplatser i Sverige varje dygn. Vill du bli en av dem? Då ska du söka till Luftfartsverkets flygledarutbildning. Senast vecka 13 ska ansökan vara inne för utbildningsstart under 2020.
 • 2019-01-17
  Khiria fick en ny start som sömmerska
  Nystartsjobb är Arbetsförmedlingens mest effektiva subventionerade anställningsform. Vi träffade Khiria Almardini från Syrien som nu arbetar som sömmerska med nystartsjobb och inom kort blir tillsvidareanställd.
 • 2019-01-15
  Inget jobb? Skriv in dig på vår webb
  Har du blivit arbetslös? Du vet väl att du kan skriva in dig via arbetsförmedlingen.se och att du slipper ta dig till ett kontor?
 • 2019-01-15
  Ny väg till bussföraryrket
  I ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Nobina för rekrytering av bussförare testas hur du passar för yrket. Klaffar det kan du gå en utbildning som ger jobb när du är klar. Modellen har fungerat så bra att den snart ska finnas över hela landet. 
 • 2018-12-28
  Så kickar du igång jobbsökandet 2019
  Nytt år och nya möjligheter! Behöver du inspiration för att få upp farten efter helgerna? Här tipsar experterna om hur du kan kicka igång ditt jobbsökande och siar om vad som gäller 2019.
 • 2018-12-28
  Allt fler jobbar inom bemanningsföretag
  Bemanningsbranschen växer så det knakar. Hur funkar det att jobba inom branschen och varför ska man jobba där? Vi ringde upp Martina Elfgren Lilja, tillförordnad förbundsdirektör på organisationen Kompetensföretagen för att få veta mer
 • 2018-12-19
  Så har du koll på jobbsöket i jul och nyår
  Du vet väl att många av Arbetsförmedlingens tjänster nås via mobilen? Här får du tips på hur du på ett enkelt sätt kan sköta ditt jobbsökande även i juletid.
 • 2018-12-19
  Hundratals lediga flygplatsjobb på Arlandamässan
  Kabinpersonal, incheckning, chaufförer, lastare, hotellreceptionister, restaurangbiträden, kockar, butikssäljare. Lockas du av att arbeta på en flygplats? Då ska du besöka Arlandamässan 11 januari där hundratals lediga ”flygplatsjobb” finns att söka direkt på plats.
 • 2018-12-18
  Nytt läkarintyg för deltagare i program från 1 januari 2019
  Från och med den 1 januari 2019 finns ett nytt läkarintyg för dig som deltar i ett program på Arbetsförmedlingen. Läkarintyget behöver du skicka till oss om du är sjukfrånvarande längre än sju dagar för att kunna behålla din ersättning under sjukperioden.
 • 2018-12-13
  Vår chattbot hjälper dig med aktivitetsrapporten på webben
  Om du har frågor om aktivitetsrapporten kan du få hjälp av vår nya chattbot. Då slipper du ringa oss och får svar direkt på webbsidan om aktivitetsrapporter .
 • 2018-12-12
  Fortsatt stark arbetsmarknad – 111 000 fler jobb till 2020
  Under de kommande åren kommer det att finnas goda förutsättningar att få jobb. Tillväxten av nya jobb fortsätter, men ökningen blir inte lika snabb som tidigare. Det visar Arbetsförmedlingens nya prognos över arbetsmarknaden.
 • 2018-12-07
  Flera varsel i Skåne men ingen trend i landet
  Under hösten har det lags ut flera stora varsel i Skåne och hundratals riskerar att tvingas lämna sina jobb. Men Arbetsförmedlingens siffror pekar knappast på att en ny våg av varsel sköljer in över landet. Arbetsmarknaden är fortsatt stark, även i Skåne, berättar Mona Mårtensson, Arbetsförmedlingens biträdande marknadschef i länet för Platsjournalen.
 • 2018-12-07
  SJ söker hundratals tågvärdar och lokförare
  SJ är just nu i stort behov av tågvärdar och lokförare på ett stort antal orter i hela landet. 300 tågvärdar och 225 lokförare ska anställas de kommande tre åren. Vi ringde upp Madeleine Raukas, chef för division Trafik och Service på SJ för att få veta lite mer om jobben.
 • 2018-11-29
  Nu samlar vi all telefonservice under samma nummer
  Från och med den 6 december kan du som är arbetssökande få hjälp med alla dina ärenden på telefonnummer 0771-416 416. Då kan du ringa det här numret för att prata med en arbetsförmedlare men även när du behöver teknisk support, har frågor om ersättningar eller vill boka en intervjuresa.