Nyheter för dig som söker jobb

 • 2018-08-13
  Så tar du vara på rekryteringstoppen
  Nu är jobbsökarsäsongen som allra hetast. Här tipsar Arbetsförmedlingens jobbsökarexpert Ellinor Wassberg om hur du utnyttjar läget nu när rekryterarna är på hugget.
 • 2018-08-13
  Nu inleds årets hetaste rekryteringsperiod
  Goda nyheter för dig som söker jobb. Just nu är arbetsmarknaden inne i årets absolut hetaste period. Siffrorna är på din sida – rekryteringarnas högtid är nu.
 • 2018-08-07
  Experternas tips: Så kickar du igång höstens jobbsök
  Kanske tog sommarvicket slut, eller saknar du jobb i höst? Här ger experterna sina bästa tips på hur du kommer igång och kan styra upp ditt jobbsökande i höst.
 • 2018-07-02
  Tips för en digital jobbsökarsommar
  Du vet väl att många av Arbetsförmedlingens tjänster nås via mobilen? Här får du tips på hur du på ett enkelt sätt kan sköta ditt jobbsökande från strandstolen eller hängmattan i sommar.
 • 2018-07-02
  Här är höstens hetaste yrken
  Arbetsgivarna i Sverige skriker efter arbetskraft. Det närmaste året kommer det att vara personalbrist i tre av fyra yrken. Mest eftertraktade är personer med utbildning inom hälso- och sjukvård, pedagogik, bygg eller data och IT.
 • 2018-06-29
  Volvosteget - utbildning med lön
  Nu kan arbetslösa ungdomar mellan 18 och 24 år söka till Volvosteget - en ettårig yrkesutbildning i industriproduktion med lön. – Det är en unik möjlighet, att gå en kvalificerad utbildning och få betalt för det, säger Lina Jansson, som började Volvosteget i höstas.
 • 2018-06-27
  Ludwig är Sveriges bästa unga plåtslagare
  18-årige Ludwig Uhrbom från Norrköping vann nyligen guld i SM för unga plåtslagare. Platsjournalen ringde upp guldmedaljören för att få veta lite mer om hur det är att vara ”plåtis” och hur man blir en sådan.
 • 2018-06-27
  Fem tips inför sommaren till dig som söker jobb
  Sommaren är här – men hur ska man tänka som arbetssökande under den här perioden? Hur söker man egentligen jobb på bästa sätt under en period när många är lediga? Här ger vår jobbsökarexpert Priya Eklund fem tips till sommaren.
 • 2018-06-26
  Så hittar du ett yrke som passar dig
  Vet du inte vad du ska bli? Funderar du på att börja plugga eller vill du kanske byta karriär? Då får du inte missa Intresseguiden som snabbt ger förslag på yrken som passar dig utifrån just dina intressen.
 • 2018-06-20
  Snart kan du ta körkort med lån från CSN
  Behöver du ett körkort för att få jobb? Den första september blir det möjligt att söka ett körkortslån hos CSN för att gå en körkortsutbildning. Nyordningen riktar sig till olika grupper av arbetssökande som varit inskrivna hos Arbetsförmedlingen en längre tid.
 • 2018-06-20
  Staten behöver anställa 150 000
  150 000 jobb skapas i staten de kommande fem åren. Yrken med extra stora jobbchanser finns inom it, ekonomi, juridik, miljövård och omsorg. Har du varit arbetslös länge eller är nyanländ kan vägen in på arbetsmarknaden vara ett modernt beredskapsjobb på en statlig myndighet.
 • 2018-06-13
  Urstark arbetsmarknad - fler jobb skapas 
  Det går bra för Sverige. Arbetsförmedlingens nya prognos visar att sysselsättningen stiger och det skapas mängder av nya jobb. – Vi surfar vidare på den starka konjunkturen som skapar en fortsatt urstark arbetsmarknad, säger Håkan Gustavsson, prognoschef på Arbetsförmedlingen.
 • 2018-06-13
  Så förlänger du sommarjobbet till hösten
  Du söker sommarjobb och hoppas på en förlängning i höst. Här är några tips på  hur du kan bli kvar.
 • 2018-06-05
  Många enkla jobb i besöksnäringen
  Sommaren är här och besöksnäringen går på högvarv. Platsjournalen ringde upp och ställde några frågor till Peter Thomelius, Utbildnings- och HR-chef på branschorganisationen Visita om säsongens jobbmöjligheter. 
 • 2018-06-05
  Filip är Sveriges bästa plattsättare 
  Över 300 ungdomar tävlade i årets upplaga av Yrkes-SM nyligen. Ett 50-tal yrken fanns representerade och en av guldmedaljörerna är plattsättaren Filip Sandgren som tar studenten från sitt yrkesprogram i dagarna.
 • 2018-06-01
  Tips till dig som saknar gymnasiebetyg
  Äntligen är gymnasiet över! Men hur ska man tänka om man går ut utan ett fullständigt gymnasiebetyg? Vi bad Maria Lundquist, yrkesvägledare på Arbetsförmedlingen, att tipsa om möjliga vägar vidare.
 • 2018-06-01
  Tips till dig som lämnar gymnasiet 
  Grattis, gymnasietiden är över! Sommarjobba, plugga eller har du inget på gång? Här får du tips på hur du kan använda dig av Arbetsförmedlingen och information om vad vi kan göra för dig.
 • 2018-05-30
  Chanserna till jobb har ökat
  Tre av fyra inskrivna arbetslösa står långt från arbetsmarknaden. Nu visar en ny rapport att fler får jobb med hjälp av subventionerade anställningar. Tydligast är uppgången för nyanlända. – Vi ser att Arbetsförmedlingen gör skillnad för de grupper som behöver oss mest, säger Petra Nilsson, chef för forskning och utvärdering på Arbetsförmedlingen.
 • 2018-05-30
  Tips till dig som ska gig-jobba som egenanställd
  Funderar du på att börja gig-jobba som egenanställd? Här tipsar Ann-Therese Enarsson, vd på tankesmedjan Futurion, om vad du kan tänka på innan du knyter dig till ett egenanställningsföretag.
 • 2018-05-30
  Fixa en studieplats i sista minuten
  Missade du sista ansökningsdatum för studier till hösten? Ingen panik, här får du tips om hur du kan hitta lediga utbildningsplatser ändå - både på högskola, folkhögskola och yrkeshögskola.