Bildbanken

Bildbanken är Sveriges största söktjänst inom konst, design och formgivning där du kan presentera dig och dina arbeten för gallerister eller inköpare av konst.

Bildbanken vänder sig till dig som är konstnär, formgivare, illustratör, inredningsarkitekt, fotograf, curator, dekormålare eller konsthantverkare samt konsult inom pedagogiska och kreativa tjänster. Vi använder kreatör som ett samlingsbegrepp för dessa yrken.

Du behöver inte vara inskriven på Arbetsförmedlingen för att medverka i Bildbanken, men du ska ha fullgjort en för yrket lämplig högre konstnärlig eller motsvarande utbildning. Med lämplig utbildning avses akademisk konstnärlig utbildning vid högskola/universitet, se alla kriterier här:

Kriterier för att medverka

Så här ser Bildbanken ut för uppdragsgivare

Så här gör du för att ansöka om att medverka i Bildbanken


Steg 1 - Skapa ett konto på arbetsformedlingen.se

Observera att detta inte innebär att du blir inskriven på Arbetsförmedlingen, utan endast har gjort steg 1 i din ansökan om medverkan till Bildbanken. Om du redan har ett konto på arbetsformedlingen.se, gå vidare till steg 2.

Se film för hur du skapar konto i Bildbanken

Steg 2 -

Logga in med dina användaruppgifter


Klicka på "För arbetssökande", klicka på "Information om Bildbanken" som finns länger ner på sidan du kommer till när du har loggat in.

För att Arbetsförmedlingen Kultur Media ska kunna ta ställning till din ansökan måste du ange dina konstärliga meriter. Detta gör du genom att klicka på "Lägg till/ändra konstnärliga meriter" och fyll i fälten och beskriv dina konstärliga meriter. Därefter klickar du på "Spara" och sedan på "Tillbaka". Nu kan du ansöka om medverkan genom att klicka på "Skicka ansökan" längst ned på sidan.

När du blivit godkänd för medverkan i Bildbanken

Efter att du blivit godkänd för medverkan i Bildbanken får du tillgång till registreringsdelen där du lägger in dina bilder för publicering.

Se film för hur du registerar en bild i Bildbanken

Bildbanken äger rätt att visa upp bilder i Bildbanken i samband med marknadsföring av Bildbanken. Vid mässor, biennaler och dylikt. 

Behöver du hjälp?

Kontakta Arbetsförmedlingens tekniska support