Sök kompetens i hela Europa

Vill du rekrytera från EU/EES-länder, kan vi hjälpa dig att hitta kandidater. Genom samarbete med arbetsförmedlingar i dessa länder, har vi tillgång till specialister på den gemensamma europeiska arbetsmarknaden. Väljer du att rekrytera inom Europa finns det också möjlighet att få ekonomisk ersättning av oss.

En kandidatbank för hela Europa

För att kunna söka efter kandidater i Europa, behöver du som arbetsgivare logga in dig via Eures-portalen som fungerar som en kandidatbank för EU och EES-länder. Där kan du välja att annonsera i Eures-portalen eller i ett visst land. Om du har lagt in en annons i platsbanken så kommer den automatiskt visas i Euresportalen.

Om nätverket Eures

Arbetsförmedlingen i Sverige är med i nätverket Eures, European Employment Service. Nätverket består av rådgivare på olika europeiska arbetsförmedlingar som är specialister på den gemensamma europeiska arbetsmarknaden.

Eures-rådgivare deltar främst på mässor som är specialiserade på yrken där det råder brist på arbetskraft i Sverige. Där kan de hjälpa dig att sprida dina annonser. De kan även ge dig råd och information kring jobbmässor eller rekryteringsaktiviter som kan passa dig.

Europeiska rekryteringsträffar

Jobbmässor som Eures-nätverket arrangerar kan du läsa mer om på European Job Days. Arbetsförmedlingen deltar i vissa av dem, främst de som är specialiserade inom yrken det är brist på i Sverige. Har du inte möjlighet att delta själv kan vi hjälpa dig att sprida dina utannonserade jobb. Mässorna arrangeras både på plats i andra länder eller online.


Aktuella rekryteringsträffar:

Careerday 2018, Italien.
Datum: 16 maj, klockan 11-18.

Plats: Università of Ancona, Regione Marche, Italien.

Universitet har mer än 20 års erfarenhet av att organisera karriärdagsevent, cirka 200 företag vill varje år vara med på eventet och det förväntas komma över 4 000 besökare. Många av besökarna är studenter från universitet från de östra centrala delarna i Italien. Universitetet Politecnica di Ancona har studenter inom byggteknik, datavetenskap, elektronik, medicin och omvårdnadsvetenskap.  


Är ditt företag intresserad av mässan, kan du kontakta oss på 0771-416 416 mellan klockan 10-16. Be att få tala med en Euresrådgivare, så hjälper vi dig.

Här hittar du mer information om mässan

European Job Days, Paris.  
Datum: 5 juni klockan 10-21 och 6 juni klockan 10-18.  
Plats: Cité de la Mode et du Design.

Forum expat hade förra året cirka 80 utställare och 5 000 besökare till mässan. Hälften var engelskspråkiga och intresserade av arbetsmöjligheter i Europa, vilket tyder på en stor potential för årets mässa.

Är ditt företag intresserad av mässan, kan du kontakta oss på 0771-416 416 mellan klockan 10-16. Be att få tala med en Euresrådgivare, så hjälper vi dig.

Här hittar du mer information om mässan


Ersättning för utlandsrekrytering

Genom projekt som drivs på uppdrag av EU-kommissionen kan vi hjälpa dig med ekonomisk ersättning när du vill anställa inom Europa.

Förutsättning för att få ersättning:

  • Erbjuda ett introduktionsprogram (jobbintroduktion, internutbildning, språkutbildning och administrativ hjälp).
  • Ha max 250 anställda.
  • Anställa från ett annat EU-land, Norge och Island.

Om du vill anställa personer mellan 18-35
Vill du anställa en person mellan 18-35 år ansöker du genom EU-projektet Your first EURES job.

Om du vill anställa personer över 35
Vill du anställa en person som är över 35 år ansöker du genom EU-projektet Reactivate.

Mer information

Hitta nya medarbetare i Europa
Rekrytera vårdpersonal i Europa

Eures-portalen