13 september 2017

Mia rekryterar nästan uteslutande via praktik

En praktikant kan tillföra mycket positivt till en arbetsplats. Det vet Mia Renberg, chef för Clas Ohlsons butik på Avion shopping i Umeå, som nästan alltid har en praktikant på plats.

– Många arbetsgivare tror det är jobbigt, men det är det inte alls.

Mia Renberg, chef för Clas Ohlsons butik på Avion shopping i Umeå, har genom åren tagit in många praktikanter. En av dem är Kinn Persson, som nu är anställd.

Det är en lugn dag på Avion shopping i Umeå, som invigdes i mars förra året. Där samsas många av de kändaste butikskedjorna i landet med det senast byggda IKEA-varuhuset i Sverige.

Mia Renberg, butikschef på Clas Ohlsson, har tid att bjuda på kaffe och kakor bakom kulisserna och där berättar hon om sitt goda samarbete med Arbetsförmedlingen.

– För några år sedan var det sista jag gjorde att ringa Arbetsförmedlingen, men nu är det helt naturligt. Det är konstigt att inte fler arbetsgivare ser att Arbetsförmedlingen har ändrat strategi på bred front och till hundra procent står bakom arbetsgivarna och deras behov.

Speglar samhället

Hon nämner deras lokala kontaktperson Anna Wennberg, som jobbar med arbetsgivarservice på Arbetsförmedlingen i Umeå och gör ”allt för att hjälpa till i rekryteringen”.

Det sätt som Mia Renberg valt att rekrytera på är nästan uteslutande via praktikplatser. Det beror inte enbart på att Clas Ohlson-koncernen har ett nationellt samarbetsavtal med Arbetsförmedlingen där de åtar sig att ge ungdomar praktik.

– Nej, även när jag har jobbat för andra kedjor har jag tagit in många via praktik. Jag ser det som en win-win-situation. För praktikanterna är det ett sätt att lära sig jobbet. Eftersom många har varit långtidsarbetslösa är det också ett sätt att komma in på en arbetsplats under lugnare former. Mitt mål är att de ska få lära sig allt om kedjedrift så att de ska kunna söka jobb på vilken kedja som helst.

Mia Renberg på Clas Ohlsson får förslag från Arbetsförmedlingen på praktikanter och har ibland svårt att välja eftersom det är så många bra kandidater.

Hon utvecklar sina tankar:

– Mitt mål är att såväl anställda som praktikanter ska spegla det samhälle vi lever i. Därför vill jag gärna ha in exempelvis olika åldrar, nationaliteter och personer med funktionsnedsättningar.

Arbetsförmedlingen gör ett urval

De flesta praktikanterna har också fått jobb efteråt.

– Inte alltid hos oss, men inom handeln. Under sju år på Clas Ohlson är det en som jag har fått avbryta praktiken på. Ytterligare en avbröt själv eftersom han inte tyckte om folk, men honom coachade jag vidare till ett lager.

Mia Renberg berättar att hon alltid ber intresserade praktikanter att först skriva ett personligt brev, för att veta att de är motiverade.

– Arbetsförmedlingen går igenom breven och gör ett urval av vilka personer de tycker jag ska intervjua. Många gånger har det varit svårt att veta vem jag ska välja, eftersom det varit flera kanonkandidater, säger hon.

Ett förhållande på prov

Att många arbetsgivare är tveksamma till praktik kan hon ha en viss förståelse för.

– Ja, det finns en del som haft otur, men då har de nog inte varit tillräckligt tydliga. Att ta in en praktikant är som att ha ett förhållande på prov och ibland passar det inte. Därför har jag uppföljning varje vecka och så länge en praktikant behöver det har de också en namngiven person i personalen som timme för timme fungerar som handledare.

Hon berättar att hon tar in tre-fyra praktikanter per år, oftast tre månader åt gången.

Många arbetsgivare tror att det är jobbigt att ta emot en praktikant, men det är det inte alls, menar hon.

– Många arbetsgivare tror också att de måste lova jobb. Det måste de inte.  Jag erbjuder praktikanterna anställning om jag har behov av det, annars ser jag till att de får en bra referent. Ibland har jag också tipsat andra arbetsgivare.

”Typ det bästa jag gjort”

En av de personer som kommit in på Clas Ohlson i Umeå via praktik är Kinn Persson, som var less på att åka landet runt och demonstrera smink. Hon fick en fråga från Anna Wennberg på Arbetsförmedlingen om hon var intresserad av en praktikplats på Clas Ohlson.

– Jag var skeptisk först eftersom jag haft några misslyckade praktikplatser då jag var yngre, men tackade ändå ja. Efter att ha varit på intervju hos Mia kändes det jättebra och jag fick en praktikplats inne i stan. När Avion öppnade fick jag jobb med 20 procents grundanställning och med extratimmar kommer jag upp i 50-80 procent i månaden.

Hon konstaterar:

– Praktiken var typ det bästa jag gjort och vi som jobbar här har det nästan oförskämt kul på jobbet.

Läs mer om arbetspraktik

Kinn Persson började som praktikant på Clas Ohlson-butiken i centrala Umeå och när Avion Shopping öppnade fick hon jobb i den nyöppnade butiken där.

Tillägsinformation

Vill du få rekryteringstips direkt i mobilen?

Prenumerera på nyhetsbrevet

Artikeln är ett utdrag ur vårt nyhetsbrev för arbetsgivare, augusti 2017.

Läs hela nyhetsbrevet