6 juli 2017

Kaisar fick en nystart med nystartsjobbet

Ventilationsföretaget Hagabs rekryteringsfilosofi är att alltid söka efter de bästa medarbetarna. Då är anställningsstöd via Arbetsförmedlingen inte avgörande, men vd:n Börje Axelsson kan se att det ibland fyller ett behov. Det var bland annat en väg in för medarbetaren Kaisar Namrood, som nu har fått en fast anställning.

Kaisar Namrood kommer från Irak och har via praktik och nystartsjobb fått anställning på Hagab i Taberg utanför Jönköping.

På en whiteboard står företagets fyra ledord nedtecknade: respekt, förtroende, ärlighet och öppenhet.

– Det är så vi gör affärer. Det handlar bland annat om att visa respekt för varandra på arbetsplatsen och att be om eller erbjuda hjälp när det behövs, säger vd:n Börje Axelsson och tillägger att alla medarbetare går igenom värdeorden på företagets årliga värdegrundsdagar.

Arbetslaget avgör vem som anställs

Han berättar att arbetslaget har stort inflytande över vilka personer som anställs.

– Det är egentligen de som avgör, jag skakar bara hand, säger han.

En av de som arbetslaget välkomnat är Kaisar Namrood, som började på praktik och sedan fick nystartsjobb innan han fick en tillsvidareanställning.

– Han är en glad person med positiv energi. Det klickade från första dagen och han passade in i laget, säger Börje Axelsson, som också konstaterar att anställningsstödet inte varit avgörande.

– Nej, för om vi får 100 procent i stöd och det inte är rätt person är det en dålig affär. Däremot kan jag se att Arbetsförmedlingen tillsammans med oss arbetsgivare har en roll att stötta en person som haft svårt att komma in på arbetsmarknaden. Då kan anställningsstöd under en period vara berättigat för att pröva om det känns rätt.

Börje Axelsson, vd för Hagab, bland de tavlor företagets medarbetare själva målat för att illustrera de gemensamma värdeorden. Han ser positivt på Arbetsförmedlingens engagemang.

Positiv till Arbetsförmedlingen

Börje Axelsson följer med ut till verkstaden, där vi hittar Kaisar, som berättar att han bott i Sverige nio år. Han är egentligen vatteningenjör och har ägt ett VVS-företag i Irak med fyra anställda.

– Jag trivs jättebra och har bästa chefen och arbetskamraterna här. Jag är också mycket nöjd med det stöd jag fått från Arbetsförmedlingen, bland annat en svetsutbildning och ett nystartsjobb, säger han och tillägger att det känns som att han fått en nystart i livet.

Börje Axelsson berättar att Kaisars arbetsförmedlare var väldigt angelägen om att han skulle få ett jobb på Hagab.

– Hon kom ut till företaget och det var rörande att se hur engagerad hon var.

Han berättar att han tidigare haft en negativ bild av Arbetsförmedlingen, men att han ändrat uppfattning sedan 2015, vilket för övrigt var det år då myndighetens arbetsgivararbete intensifierades.

– I dag tycker jag att Arbetsförmedlingen visar stort engagemang för arbetsgivarna och jag har bara positiva erfarenheter, säger han.

Börje Axelsson, Hagab, om att Arbetsförmedlingen till hösten planerar att digitalisera ansökningsförfarandet för nystartsjobb:

”Åh, vad bra! Vi ser det som jättepositivt att Arbetsförmedlingen förenklar processen. Det underlättar för oss och dessutom finns det en miljöaspekt i det eftersom vi försöker använda så lite pappersutskrifter som möjligt.”

Tillägsinformation

Mer information

Artikeln är ett utdrag ur vårt nyhetsbrev för arbetsgivare, juni 2017.

Läs hela nyhetsbrevet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Mer om nystartsjobb och andra stöd vid anställning