26 juni 2017

”Rekryteringsträffar är ett bra sätt att nå ut”

Espérance Bokaki söker insamlare och telefonkommunikatörer till Läkare utan gränser. Under en dryg timme hinner hon träffa flera intressanta kandidater.

– Rekryteringsträffar är ett bra sätt att nå personer för vi når ju inte alla via vår hemsida, säger hon.

Jeffrey Bornby och Espérance Bokaki från Läkare utan gränser.

Espérance Bokaki och hennes kollega Jeffrey Bornby står framför en vepa med en bild på sjukvårdare i ett flyktingläger och Läkare utan gränsers logotyp. På deras ståbord finns det två välformulerade anslag som beskriver vad det innebär att vara telefonkommunikatör och insamlare och att det är just sådana som de söker i dag. Espérance Bokaki har anställt personal på rekryteringsmässor tidigare.

– Inför den här rekryteringen sökte jag upp min kontakt på Arbetsförmedlingen som tipsade om den här rekryteringsträffen och sedan behövde jag bara mejla en anmälan om att vi ville delta. Sedan var det klart, allt har gått väldigt smidigt, säger hon.

16 arbetsgivare och cirka 100 arbetssökande

I ett stort konferensrum på Arbetsförmedlingen i Solna står det förutom Läkare utan gränser 15 andra arbetsgivare som söker personal inom handel, kundtjänst eller som säljare. Under den dryga en och en halv timme rekryteringsträffen pågår cirkulerar cirka 100 arbetssökande runt bland ståborden.

Sorlet i lokalen är på normal samtalston och mötena mellan de som söker jobben och de som erbjuder dem är korta, intensiva och avslutas oftast med ett utbyte av kontaktuppgifter. Stämningen är vänlig och de arbetssökande verkar vara mycket mer avslappnade än vad de skulle vara på en förbokad anställningsintervju.

Olle Bridal, till höger, presenterar sig för Tim Rydäck och Christoffer Wigfors på Decathlon.


Vid ett bord presenterar sig Olle Bridal för Tim Rydbäck och Christoffer Wigfors som representerar sporthandelskedjan Decathlon. Christoffer Wigfors berättar att de söker butiksäljare till en ny butik i Barkaby och att de är ute efter sportiga människor som gärna utövar någon idrott.

– Vi har anlitat ett rekryteringsföretag tidigare men tack vara att vi har börjat samarbeta med arbetsförmedlingen i Järfälla så blev vi kontaktade av en annan arbetsförmedling som tipsade om den här rekryteringsträffen. Vi har bra kontakter på Arbetsförmedlingen, säger Christoffer.

I ett mejl en vecka efter rekryteringen skriver Christoffer Wigfors att han är nöjd med arrangemanget och att han har träffat två personer från rekryteringsträffen igen som Decathlon överväger att anställa.

Vill du också testa att hitta nya medarbetare på en rekryteringsträff?

Läs mer här och anmäl ditt intresse direkt

Tillägsinformation

Mer information

Artikeln är ett utdrag ur vårt nyhetsbrev för arbetsgivare, juni 2017.

Läs hela nyhetsbrevet

Prenumerera på nyhetsbrevet