12 maj 2017

"Jag är så stolt över min personal”

N-clean är ett internationellt företag inom städbranschen. Ja faktiskt internationellt på flera olika sätt. Under många år har N-clean valt att rekrytera personal som nyligen kommit till Sverige.

Merja Alatalo, service director på N-clean, med några av sina anställda.

Merja Alatalo, service director på N-clean, med några av sina anställda.

Det är svårt att få tag på personer med utbildning och erfarenhet. Den inställning och vilja många nyanlända visar i sitt jobb är ovärderlig när N-clean rekryterar.

Nu uppmanar N-clean alla arbetsgivare att rekrytera med mångfald och ta emot nyanlända personer till sina arbetsplatser. Företagets egna erfarenheter är inget annat än goda.

­­– På vår arbetsplats är vi 280 personer från olika kulturer och med olika bakgrunder. Mina kollegor utför mirakel varje dag, de kämpar, engagerar sig och gör det där lilla extra för vår kund, säger Merja Alatalo, service director på N-clean.            

N-clean ordnar en egen städutbildning för nyanställda och målet för företaget är att ha så många fast anställda som möjligt. De som vill ska få chansen att jobba sig upp i företaget, till exempel till arbetsledare.

– Det visar sig redan under utbildningen vilka som har viljan, glöden och engagemanget. De personerna är oerhört värdefulla för oss. De visar sådan lojalitet, vilket gör att vi anstränger oss extra hårt för att ge tillbaka så mycket vi kan. Men vi jobbar inte bara, vi har kul tillsammans också och delar vår vardag. Vi är alla varandras framgång, avslutar Merja.

Ta reda på mer om att rekrytera med mångfald i våra webbinarier. Vi pratar bland annat om hur du kan få mångfald bland din personal i många olika aspekter, till exempel ursprung, kön och personlighet.

Till webbinarierna

Tillägsinformation