19 april 2017

Är du småföretagare och funderar på att rekrytera?

Då kan verksamt.se vara en bra sajt för dig. Arbetsförmedlingen kommer att ta ett större ansvar för innehållet för att ge så komplett service som möjligt till dig som har ett litet företag.

Bild på en finsnickare som jobbar

Utvecklingen av verksamt.se sker inom ramen för myndighetssamarbetet Starta och driva eget. Arbetsförmedlingen ökar nu sitt engagemang för att hjälpa småföretagare som är i expansionsfasen. Målet är att göra det enklare för företag att anställa, hitta kompetens och ta del av stöd som finns vid rekrytering.  

– Många företag, små som stora, har svårt att hitta rätt kompetens. Det är ett av de största hindren för tillväxt idag. Företag behöver både information och bra digitala tjänster som gör det enklare att rekrytera. Vi ser möjligheten att använda verksamt.se för att ge små företag rätt verktyg för sitt rekryteringsarbete, säger Bengt Wiktorén enhetschef på Arbetsförmedlingen.

verksamt.se

På verksamt.se samlar bland annat myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av. Webbplatsen utvecklas i dialog med användare och andra som jobbar för att Sverige ska få lönsammare företag.

Tillägsinformation