15 februari 2017

Annonsen som ger dig rätt kandidat

En platsannons är ofta ett bra sätt att hitta nya medarbetare. Med en annons når du ut brett, även till personer som inte är inskrivna på Arbetsförmedlingen, men som kanske ändå söker nytt arbete. För att annonseringen ska gå smidigt och du ska hitta rätt person finns en del tips.

Att förbereda annonseringen sparar dig mycket tid. Det handlar om att tänka igenom när personen behöver vara på plats, att du har tid för urval och intervjuer och har ett smart sätt att ta emot ansökningar om de blir många.

Patrik Korp, arbetsförmedlare

– I förberedelsen ingår också att fundera igenom vad det är för person man verkligen vill ha och vad den personen ska göra. Vilken kompetens och personliga egenskaper vill företaget få till sig i just den här rekryteringen?, säger arbetsförmedlare Patrik Korp.

Ge en tydlig bild av arbetet

För den som läser annonsen är det viktigt att snabbt få en tydlig bild av vad jobbet innebär och vad som förväntas av den sökande. Beskriv arbetsuppgifterna så bra som möjligt och väv gärna ihop dem med de personliga egenskaper du söker. Motivera varför du söker vissa egenskaper.

– Det är klokt att undvika klyschor i en platsannons. Försök att istället förklara varför den sökande behöver vissa egenskaper för att passa in. Till exempel: ”På arbetsplatsen utför man ibland flera olika arbetsuppgifter parallellt” istället för ”Du behöver kunna hålla flera bollar i luften samtidigt” säger Patrik Korp.

Uttryck dig klart och tydligt

Språket i en platsannons behöver vara vårdat för att läsaren ska få en positiv bild av jobbet och arbetsplatsen. Rubriken är extra viktig. Den ska fånga läsarens uppmärksamhet på ett positivt sätt. Låt den vara kort, innehålla yrkestitel och arbetsort. Hela annonstexten behöver vara lättläst, klar och tydlig.

– Inled själva annonstexten med det viktigaste. Beskriv vad det är för kompetens du och ditt företag vill ha. Tänk på att inte skriva för mycket, men ändå tydligt beskriva vad du söker för kompetens och vad arbetet innebär.

Om du vill ha hjälp med annonsering, ring oss på 0771-416 416.

Lägg in annons i Platsbanken nu:

Annonsera

Läs mer om platsannonser 

Lär dig mer om rekryteringsprocessen

Tips från Patrik

  • Tänk igenom och planera rekryteringen från början. Det spar du tid på längre fram.
  • Tror du många är intresserade, ställ tydliga krav för att få färre ansökningar och framförallt ansökningar från rätt kandidater.
  • Skapa gärna en egen e-postadress för din rekrytering.


Tillägsinformation