10 februari 2017

Systembolagschefen som älskar att engagera sig i människor

Det är tidig förmiddag på Systembolagsbutiken i centrala Östersund. I högtalarna ljuder hårdrocksmusik medan medarbetarna städar och fyller på i hyllorna innan de öppnar för dagen.

Butikschefen Arne Dyvinger tar emot inne på sitt kontor och berättar hur han älskar att engagera sig i andra människor och se dem utvecklas.

Arne Dyvinger, butikschef för en av Östersunds två Systembolagsbutiker, tycker att samarbetet med Arbetsförmedlingen fungerar bra. ”Jag upplever att det finns ett väldigt stort engagemang och jag har svårt att förstå arbetsgivare som säger att de är skeptiska till Arbetsförmedlingen”, säger han.

Han har sedan länge haft ett gott samarbete med Arbetsförmedlingen, i nuläget framför allt med Arbetsgivarservice i Östersund.

– Jag har tagit emot många praktikanter genom åren, både här och på tidigare arbetsplatser. Som arbetsgivare tycker jag det är viktigt att ställa upp för de som har svårt att få arbete, berättar han.

Sverige tillsammans

På sistone har han bland annat tagit emot ett antal nyanlända inom ramen för regeringsinitiativet Sverige tillsammans, som går ut på att samhället ska ta ett gemensamt ansvar. Systembolaget är en aktiv aktör inom initiativet och har bland annat tagit ett centralt policybeslut om att senast 2018 ska var femte anställd ha utländsk bakgrund.

– Det kommer inte vara några problem att klara för vår del, säger han och berättar att han tagit emot flera utlandsfödda praktikanter det senaste året.

– Vi upplevde ett tag att vi på grund av språkförbistringar hade svårt att nå ut till nyanlända med information om hur svensk alkohollag fungerar. Bara genom att ta in tre arabisktalande praktikanter från Syrien gav det genast positiva effekter. Alla tre var dessutom kanonduktiga, säger han.

Samma vecka som vi är på besök har Alem Fyssa Edose från Etiopien börjat en praktik.

– Det är det jättefina arbetskamrater här och jag är glad över den hjälp jag fått från Arbetsförmedlingen att komma hit, säger hon.

– Jag har redan en vision om att hon ska kunna få jobb efteråt om allt går bra, säger Arne Dyvinger, som ser Arbetsförmedlingens olika former av anställningsstöd som en bra ingång för att få in personal.

Stort engagemang från Arbetsförmedlingen

Han berättar att det har kommit förfrågningar från flera andra håll om att ta emot nyanlända, men han brukar styra allt till Arbetsförmedlingen.

– Det har fungerat bra och när det varit oklarheter har vi alltid haft en rak dialog. Jag upplever att det finns ett väldigt stort engagemang och jag har svårt att förstå arbetsgivare som säger att de är skeptiska till Arbetsförmedlingen, säger han och fortsätter:

– Jag älskar att engagera mig i människor och se dem utvecklas. Det är också roligt att se hur positiv inverkan det har på befintlig personal. Snacka om att både ge och få. Dessutom är det kul att kunna bidra till att samhället går runt.

Ser möjligheter

Det är inte bara nyanlända som fått praktik i butiken. Det är Per Nord ett exempel på. Han har en bakgrund som kock och industriarbetare. När han vid 26 års ålder drabbades av en grav ögonskada förändrades hans liv och det senaste året har han haft en nära kontakt med Arbetsförmedlingen, bland annat med en Sius-konsulent (som arbetar med särskilt introduktions- och uppföljningsstöd). Det slutade med att han erbjöds en  praktik på Systembolaget, något han är tacksam för.

– Det känns hur bra som helst. Arne som chef är dessutom en envis person som ser potentialen hos sina medarbetare. När jag varit på väg att ge upp har han övertalat mig att stanna kvar. Han ser möjligheter snarare än hinder, säger han.

Text och foto: Jonas Hansson.

Per Nord och Alem Fyssa Edose trivs med sin praktik på Systembolaget i centrala Östersund.

Tillägsinformation

Mer information

Artikeln är ett utdrag ur vårt nyhetsbrev för arbetsgivare, januari 2017.

Läs hela nyhetsbrevet

Prenumerera på nyhetsbrevet