19 januari 2017

Arbetsförmedlingens urval hjälpte Interkakel att hitta sin nya butiksmedarbetare

Trixi Hannula, 22 år, var arbetslös närmare tre månader innan hon fick jobb på Interkakel i Gävle, där butikschefen Mattias Pagard tog hjälp av Arbetsförmedlingen för att få ett urval av sökanden när de behövde en ny butiksmedarbetare.

För att slippa gå igenom hundratals ansökningar valde Interkakel i Gävle ett samarbete med Arbetsförmedlingen.

– Vi fick ett urval av sökande och fastnade för Trixi, berättar butikschef Mattias Pagard, som nu kan tänka sig att ta hjälp av Arbetsförmedlingen fler gånger.

I Arbetsförmedlingens statistik pekas Gävleborg återkommande ut som det län i landet med högst arbetslöshet. Samtidigt lyfter prognosen för 2017 fram att näringslivet ser mycket positivt på framtiden och att stämningsläget bland länets arbetsgivare är den högsta på nio år.

Mattias Pagard, butikschef på Interkakel i Gävle, en av familjekoncernens sex butiker i landet, håller med om att det just nu ser ganska bra ut, vilket också skapar öppningar för nyrekryteringar.

– Arbetsförmedlingen hör av sig med jämna mellanrum och frågar hur det ser ut. Mitt standardsvar brukar vara att vi inte har några jobb att tillsätta för tillfället, men för ett tag sedan beslutade vi oss faktiskt för att förstärka med en halvtid i butiken, berättar han.

Arbetsförmedlingen tog fram ett urval på drygt tio personer som passade in på Interkakels profil. Efter att ha intervjuat samtliga valde butikschef Mattias Pagard Trixi Hannula.

Inleddes med praktik

Han hade hört från en annan av koncernens butiker att de fått in hundratals annonser då de annonserat i Platsbanken, så istället bad han Arbetsförmedlingen om ett urval.

– Jag fick spalta upp vad vi sökte – en person som var framåt, serviceinriktad och trevlig. Erfarenhet av att jobba med kakel var inget krav. Det är något man lär sig med tiden, säger han.

Arbetsförmedlingen levererade därefter en lista med drygt tiotalet personer, med ett åldersspann från 19 upp till närmare 50 år.

– Jag ringde och bokade in alla på intervjuer. När det var klart gallrade vi ut tre stycken, varav två aldrig hade jobbat i butik tidigare, men kändes rätt utifrån deras personlighet, säger Mattias Pagard.

En av de personer som ingick i Arbetsförmedlingens urval var Trixi Hannula, 22 år.

– Det verkade vara ordning och reda på henne och vi kom överens med Arbetsförmedlingen om att ta in henne på praktik en månad först.

Efter det följde en provanställning på tre månader, som pågår just nu.

Sökte tio jobb i veckan

Vi träffar Trixi och hennes chef i butikens personalrum. Hon berättar att det blev en chock när hennes tidgare jobb som personlig assistent tog slut.

– Det kändes konstigt att bara gå hemma och söka jobb. Jag skickade nog iväg tio ansökningar i veckan, berättar hon.

Via Arbetsförmedlingen kom hon med i projektet Ung framtid och det var där, efter nästan tre månader som arbetssökande, som det lossnade.

– De hängde upp listor på företag som behövde anställa utan att ange vilka det handlade om. Om det kändes intressant kunde man anmäla sitt intresse och det var så jag hamnade på intervju hos Interkakel. Ett jobb i butik hade jag nog inte trott på innan dess, men jag har alltid tyckt att det verkade roligt. Nu har jag också fått upp ett intresse för kakelbranschen, säger Trixi.

Halvtid blev heltid

Att det från början var tänkt att bli en halvtid kändes mindre bra, men ganska snart fick hon veta att det växlades upp till en heltid sedan en tidigare anställd slutade.

Mattias Pagard tror att om Trixi blir kvar kommer hon så småningom att kunna allt om tätskikt i våtutrymmen och olika kakelsorter.

Han konstaterar också att erfarenheten av samarbetet med Arbetsförmedlingen är övervägande positivt. Kanske kan han bereda plats för ytterligare någon person den vägen, säger han.

– Ja, om Arbetsförmedlingen frågar mig om jag kan ta emot en praktikant på lagret är det stor chans att jag tackar ja, säger han.

Läs mer om rekrytering


Interkakel i Gävle.

Tillägsinformation

Mer information

Artikeln är ett utdrag ur vårt nyhetsbrevarbetsgivare, december 2016.

Läs hela nyhetsbrevet

Prenumerera på nyhetsbrevet