”Olika tankar ger bra resultat” – så hittar du rätt medarbetare

Hur ska rekryterarna jobba för att hitta rätt personer åt arbetsgivare i framtiden? Enligt en undersökning från Linkedin är svaren ökad mångfald, nya intervjumetoder, mer dataanalys samt mer assistans från artificiell intelligens.

Yrkesnätverket Linkedin har släppt en rapport där de synar de hetaste trenderna inom rekrytering. Vinnaren är mångfald. Hela 78 procent av rekryterarna anser att detta är mycket viktigt.

Åsa Edman Källströmer, vd på bemanningsföretaget TNG som har profilerat sig inom mångfald och fördomsfri rekrytering, är inte förvånad över rekryterarnas rangordning.

– Vår bransch är ganska konservativ och det har tagit tid. Men nu inser allt fler att företagen måste ha medarbetare med olika bakgrunder och kompetenser för att nå framgång, säger hon. 

– För oss är utgångspunkten hela tiden objektiva urvalsmetoder, till exempel med hjälp av strukturerade urvalsprocesser där man tar hjälp av arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Det gör att fakta och kompetens går före fördomar, ”magkänsla” och cv-historik.

Många väljs bort på grund av olikheter

Men Åsa Edman Källströmer vill också bredda begreppet mångfald.

– Det handlar inte bara om kön, ålder och etnicitet utan också om hur man tänker. Olika tankar ger helt enkelt bra resultat och skapar innovation. Tyvärr väljs många talanger bort vid rekryteringar för att arbetsgivare eller rekryterare inte är öppna för olikheter.

På andra plats i undersökningen rankar rekryterarna nya intervjumetoder, exempelvis för att komma ifrån rekryterarens subjektiva tyckande eller för att fånga upp kandidaternas mjuka kompetenser som exempelvis ”flexibilitet”, ”driven” och ”lagspelare”.

Artificiell intelligens får alltmer betydande roll

På tredje och fjärdeplats i Linkedins trendundersökning rankar rekryterarna bättre dataanalys och mer hjälp från artificiell intelligens, AI.

Ett exempel på hur AI används inom rekryteringsbranschen är IBM:s superdator Watson som kan ranka kandidater och bedöma kompetenser och erfarenheter.

Linkedins trendtopp inom rekrytering

  1. Mångfald, 78 procent av rekryterarna tycker detta är mycket viktigt.
  2. Nya intervjumetoder, 56 procent av rekryterarna tycker detta är mycket viktigt.
  3. Dataanalys, 50 procent av rekryterarna tycker detta är mycket viktigt.
  4. Artificiell intelligens, 35 procent av rekryterarna tycker detta är mycket viktigt.

Läs också: Här är de tuffaste rekryteringarna 2018

Skapa konto och få full tillgång till alla våra digitala tjänster