Digitala tjänsterna som underlättar när du ska rekrytera och driva ditt företag

Skapa jobbannonser, hålla i anställningsintervjuer, ansöka om lönebidrag. Det mesta du kan tänka dig att behöva hjälp med när du ska rekrytera kan du lösa på webben. Vi har flera digitala tjänster som underlättar i ditt företagande.


Kvinna med en smartphone.

Skapar du ett konto hos oss får du full tillgång till alla våra tjänster som är kostnadsfria.

Annonsera i Platsbanken
Annonseringsverktyg där du gratis kan publicera annonser i Platsbanken. Annonsen visas även i Europas gemensamma jobbportal EURES och jobbsajter som Linkedin. Den senaste versionen av annonseringsverktyget är enkel att använda och det går snabbt att skapa en annons.

Anställningsstöd
På webben kan du enkelt anmäla ditt intresse för våra olika anställningsstöd och bli kontaktad av oss. Är det så att du söker praktikanter går det också bra att anmäla det här.

Sök kandidater
Här kan arbetsgivare söka bland över 100 000 arbetssökande i Arbetsförmedlingens kandidatbank.

Företagsprofil
Skapa en företagsprofi och öka ditt företags synlighet. Attrahera kandidater och stärk varumärket. Företagsprofilen är som en liten informationssida om företaget, där du kan beskriva vad som gör dig unik som arbetsgivare. Alla dina annonser är kopplade till företagsprofilen, så att kandidaterna på ett enkelt sätt kan hitta samtliga lediga tjänster på ditt företag.

Snabbintervjuer
Träffa flera kandidater under ett och samma tillfälle. Perfekt för dig som söker kompetens i hela landet. Ett smidigt sätt att via dator utrustad med webbkamera göra anställningsintervjuer med dina kandidater i hela landet. Du får hjälp av kundtjänst att arrangera rekryteringsträffen som hålls online.

Jobskills
I cv-databasen Jobskills kan du hitta rätt person för jobbet och fånga upp ny kompetens tidigt. Här når du arbetssökande personer som är nya i Sverige

Rekryteringsguiden
Här kan du göra geografiska sökningar baserat på yrke och få förslag på vilken rekryteringsmetod som passar bäst för dig. Våra förslag grundar sig på statistik och prognoser som är dagsaktuella för arbetsmarknaden. På så sätt kan du bli mer effektiv i din rekryteringsprocess.

Begär ersättning (rekvirera)
Via den här webbtjänsten kan du som använder våra anställningsstöd begära din ersättning varje månad.

Blanketter och intyg
Flera blanketter som du kan behöva går att ladda ned. Till exempel arbetsgivarintyg, ansökan om skadeersättning, och ansökan om stöd för yrkesintroduktionsanställning.

Arbetsgivarpodd
Intressanta gäster delar med sig av tips kring aktuella frågor, allt från employer branding, alltså hur ett företag eller organisation uppfattas som arbetsgivare, till att ställa rätt frågor vid intervjun och att rekrytera.

Webbinarier
Livesända föreläsningar där du via mobil, dator eller surfplatta får information och inspiration av föreläsare och även har möjlighet att ställa frågor och utbyta erfarenheter. Går även att titta på i efterhand.

Anmäl varsel inför uppsägning
När du avser att säga upp eller minska arbetstiden för minst fem anställda eller fler ska du skicka in en varselanmälan till oss. På Anmäl varsel-sidan kan du göra din anmälan och hitta information om vilka regler som finns och hur processen för en anmälan ser ut.