Tips för företag som har svårt att rekrytera

Rapporten ”Var finns jobben” ger en tydlig fingervisning på var det kommer att vara svårt att hitta arbetskraft 2020 och fem år framåt.  

Rapporten som tagits fram av arbetsförmedlingen visar inte på några överraskningar från tidigare år. Att välja och vraka bland journalister, kommunikatörer och fastighetsmäklare är inga problem. Däremot kommer det att vara fortsatt svårt att hitta bland annat kockar, sjuksköterskor och lärare.

Några yrken det fortfarande är brist på

  • Lärare
  • Specialistsjuksköterskor
  • Systemanalytiker
  • VVS-montörer
  • Kockar och kallskänkor
  • Träarbetare och snickare

Så kan du lyckas rekrytera inom bristyrken

Sänk kraven och skapa nya yrkesgrupper
Det är inte alltid möjligt att sänka kraven på den verksamhetsnära kompetensen. Men är körkort verkligen viktigt? Går det till exempel att anställa en chaufför som skjutsar ut lokalvårdarna? Genom att tänka så blir det lilla utbud som finns plötsligt bredare.

Ha bra framförhållning
Att vara ute i god tid när det är dags att rekrytera ökar chanserna att hitta en kvalificerad kandidat som kan ta jobbet.

Titta på spontanansökningar
Det är inte ovanligt att hitta guldkornen är bland spontanansökningarna. Där finns människor som verkligen är sugna på att jobba eller att byta arbetsplats.

Arbetsförmedlingens rekryteringstjänster

Annonsera med stor spridning

Anställ med stöd

Brist på arbetskraft ger konsekvenser

– Våra beräkningar visar att det totala underskottet av utbildade kommer att vara 100 000 om fem år, säger arbetsmarknadsanalytiker Annelie Almérus.  

– Den allra största bristen hamnar inom hälso- och sjukvård och pedagogiska yrken som står för över hälften av den här bristen, fortsätter Almérus.

Att det saknas så mycket personal måste vi ta på allvar eftersom det får konsekvenser som risk för sämre kvalitet inom offentliga tjänster.

Bidra till att göra yrket attraktivt

Du som arbetsgivare behöver hjälpa till att göra de här bristyrkena mer attraktiva genom att se över arbetsvillkoren, och hjälpa till att bidra till att fler väljer de utbildningar som leder till yrken där det är brist på personal.

Så har andra gjort för att löst personalbisten

Se arbetsmarknadsanalytiker Annelie Almérus kommentera rapporten i spelaren här ovan i artikeln.