Anpassad utbildning löste kompetensbrist – "trodde inte det var möjligt"

Jesper Lundqvist är Sverigechef för IT-konsulterna Novarto, som länge gått bet i försöken att hitta tillräckligt många nya medarbetare. Men genom en rekryteringsutbildning kunde företaget få fem Javautvecklare på ett bräde.

– Jag trodde inte det var möjligt att Arbetsförmedlingen kunde ordna det här, säger han.

Pierou Hrvatin från utbildningsanordnaren Lexicon, Helena Sand från Arbetsförmedlingen Nordvästra Skaraborg och Novartos Sverigechef Jesper Lundqvist.

Pierou Hrvatin från utbildningsanordnaren Lexicon, Helena Sand från Arbetsförmedlingen Nordvästra Skaraborg och Novartos Sverigechef Jesper Lundqvist har tillsammans sytt ihop en rekryteringsutbildning för Javautvecklare.

Hösten 2017 besökte arbetsförmedlaren Helena Sand Novarto
i Lidköping för en prognosintervju, där hon ställde frågor om företagets
anställningsbehov.

Platschefen Jesper Lundqvist förklarade läget för Helena. Novarto
hade annonserat, besökt rekryteringsmässor på högskolor, visat upp sig på
sociala medier och även sökt Javautvecklare utomlands. Utan resultat.

– Vi har ett närmast bottenlöst behov av Javautvecklare, det är lite kinkigt eftersom företaget är nischat mot avancerade lösningar, säger Jesper.

Omstöpt utbildning hos Novarto

– Efter mötet med Jesper så väcktes tanken om att skapa en
rekryteringsutbildning tillsammans med utbildningsanordnaren Lexicon, säger Helena Sand, arbetsförmedlare i Nordvästra Skaraborg.

Sedan gick det ganska fort. I oktober hölls ett första
möte och eftersom Lexicon redan har en utbildning för Javautvecklare så kunde uppropet ske redan i januari. Utbildningen stöptes delvis om efter Novartos önskemål.

– Jag ville att utbildningen skulle innehålla två viktiga certifieringar. Om studenterna klarar dem så vågar jag garantera studenterna en provanställning över sex månader hos oss på Novarto, säger Jesper Lundqvist.

Utbildare och arbetsgivare valde ut kandidaterna

Arbetsförmedlingen bjöd in till en allmän rekryteringsträff i Lidköping. 16 sökande kom. Jesper och Pierou inledde med att informera om företaget och utbildningen och sedan intervjuade de kandidaterna tillsammans.

– Generellt sett är det en viktig framgångsfaktor för rekryteringsutbildningarna att arbetsgivaren är med och väljer ut vilka som får gå utbildningen, säger Helena Sand.

Fem kandidater passerade nålsögat och den 22 januari började de den sju månader långa utbildningen som sker hos Lexicon i Skövde.

– Känslan av att känna sig utvald till utbildningen av en arbetsgivare som tror på dig motiverar studenterna ytterligare, säger Helena Sand.

Det är något som 24-åriga Didrik Danielsson kan skriva under på. Han avslutade en treårig utbildning inom webbutveckling på Högskolan i Skövde förra våren. I höst har han gått arbetslös.

– Det är skönt att slippa söka jobb efter utbildningen. Det är en tuff bransch att ta sig in i. Helst ska man ju redan ha tio års arbetslivserfarenhet, tycker många arbetsgivare, säger Didrik och ler lite snett.

Läs också: Så rekryterar du i bristyrken

Imponerande meritlista

Hans kurskamrat, Abdul Rahman Abdul Karim, valdes ut trots att han själv inte tyckte att hans svenska var bra nog. Abdul kom till Sverige som flykting från Syrien 2015 och har varit arbetslös sedan dess. Hans meritlista imponerade på Jesper och Pierou.

– Jag utbildade mig i England och har jobbat som dataingenjör i Kuwait i fyra år, jag har även undervisat i Javaprogrammering. Utbildningen passar mig, jag älskar mitt yrke och nu lär jag mig svenska av
mina kurskamrater.


Eleverna Abdul Rahman Abdul Karim och Didrik Danielsson vid sina datorer.

Abdul Rahman Abdul Karim och Didrik Danielsson valdes ut av Novarto till rekryteringsutbildningen till Javautvecklare. Efter avklarad utbildning är de lovade provanställning hos Novarto.

"Fantastisk möjlighet"

Novarto i Lidköping har i dag fem anställda, nu har Jesper Lundqvist alltså chans att fördubbla arbetsstyrkan på ett bräde. Nyrekyteringen är så viktig för företaget att Jesper valde att bjuda in studenterna till en heldag på Novarto i början av utbildningen för öka på motivationen ytterligare.

– Det här är en fantastisk möjlighet, tänk om fler arbetsgivare visste om det, säger Pierou Hrvatin.

Skräddarsydda utbildningar – när du har svårt att hitta rätt kompetens
Läs fler artiklar om rekrytering och arbetsmarknaden