Vill du anställa en person som är nyanländ i Sverige?

Lyssna till initiativtagarna för Öppna dörren och Just arrived, två organisationer som aktivt arbetar för att öka mångfalden på den svenska arbetsmarknaden. De berättar i podden om sina erfarenheter av att hjälpa nyanlända och arbetsgivare att mötas, och ger dig värdefulla tips för hur du kan gå tillväga för att anställa.

Vill du ta steget och hjälpa till med integrering av våra nyanlända?

Ta då kontakt med någon av dessa organisationer för att komma igång. 

Öppna dörren

Öppna dörren samlar fyra olika initiativ som har skapats för att göra det enkelt för nyanlända att bredda sitt nätverk och kunna etablera sig i samhället. Organisationen finns till för både privatpersoner och arbetsgivare som vill engagera sig och komma i kontakt med personer som är nya i Sverige på ett smidigt sätt. Öppna dörren består av initiativen Svenska med baby, Invitationsdepartementet, Kompisbyrån och Yrkesdörren.

Yrkesdörren

Yrkesdörren är till för arbetsgivare som vill hjälpa till med att förmedla kontakter inom ett yrke till nyanlända. Arbetsgivaren träffar då personen och förmedlar kontakter som kan vara bra för att få en fot in på arbetsmarknaden, baserat på personens kunskap och intresse.   

Just arrived

Just arrived fungerar som en matchningsportal där arbetsgivare och nyanlända kan komma i kontakt med varandra. Tanken är att matcha arbetsgivares behov mot kompetenser bland nyanlända. Det finns inga krav på att det behöver vara en längre anställning. Syftet är att personen ska få en fot in på arbetsmarknaden och nya kontakter som förhoppningsvis leder personen vidare till en fast anställning så småningom.

Till stor del har tjänsten utvecklats till att arbeta mycket med bemanning. Många arbetsgivare har valt att hyra in personal och låta arbetsgivaransvaret ligga kvar på Just arrived i början, vilket är en väg att gå om man känner sig osäker och vill pröva på.

Vilka hinder finns det och hur kan man tänka annorlunda?


Språket

En rädsla arbetsgivare har är att språket kan vara ett hinder. Det man kan göra är att våga testa. Det finns många arbetsuppgifter där det räcker om personen kan prata engelska. Appar som Google translate kan vara en hjälp när det är svårt att förklara. Många personer som är "nya i Sverige" har dessutom bott här i ett till två år och lärt sig tillräckligt med svenska för att kunna arbeta.

Utbildning
I många länder är det inte lika stora krav på certifikat och utbildning som i Sverige. Men det behöver inte vara ett hinder. Många nyanlända har lång arbetslivserfarenhet och kan utföra arbetet ändå. Det finns även kortare utbildningar som personen kan gå för att få den kompetens som krävs i Sverige.

Kulturella skillnader
För att undvika onödiga missförstånd är det extra viktigt att introducera den du anställer på ett bra sätt. På så sätt kommer personen snabbt in i företagskulturen och blir medveten om vilka kulturella skillnader som finns i Sverige.

Kort uppdrag
Du behöver inte erbjuda en heltidstjänst, uppdraget kan även vara kortare. På så sätt får personen hjälp att komma in på arbetsmarknaden, arbetslivserfarenhet och nya kontakter som kan vara ett steg vidare.

Se möjligheterna – fem snabba tips till arbetsgivare:

  1. Våga testa! Anställ på prov eller för kortare uppdrag.
  2. Se bortom cv:t. Många har erfarenhet som väger upp bristen på utbildning.
  3. Ifrågasätt din kravlista. Se över organisationen och kompetensen som redan finns. Genom att omfördela arbetet kanske du kan frigöra enklare arbetsuppgifter.  
  4. Ifrågasätt språkkrav. Behöver personen kunna svenska flytande eller räcker det med engelska?
  5. Engagera dig för din egen skull. Genom att anställa en nyanländ breddar du mångfalden på företaget och ditt eget perspektiv samtidigt som du lär dig otroligt mycket på vägen.

Lyssna på podden i spelaren högst upp i artikeln för mer inspiration.

Lyssna på våra poddavsnitt

Till våra nyheter och artiklar