Butikschefen Mats Karlsson rekryterade Barbara som är döv

Med kampanjen Gör plats vill Arbetsförmedlingen få fler arbetsgivare att anställa personer med funktionsnedsättning. För Mats Karlsson, livsmedelshandlare i Hässleholm, är det en självklarhet att personalen ska spegla samhället.

City Gross butik i Hässleholm öppnade i september förra året och har på kort tid tagit en stor del av livsmedelsmarknaden i kommunen. I butiken jobbar 65 personer, varav många på deltid.

Arbetsförmedlingen ordnade rekryteringsträff

Rekryteringarna till butiken underlättades tack vare ett samarbete med Arbetsförmedlingen, dels via en rekryteringsträff, dels via en enklare detaljhandelsutbildning för långtidsarbetslösa.

– Personalen ska spegla Hässleholm, både när det gäller olika invandrargrupper och andra aspekter som ålder och funktionsnedsättningar. Det är viktigt för mig som butikschef eftersom vi är ett värderingsstyrt företag som strävar efter att ta socialt ansvar, säger Mats karlsson.

Barbara Celinska arbetar på City Gross och både hon och hennes SIUS-konsulent Anna-Lena Hagnell-Olehn från Arbetsförmedlingen är döva och kommunicerar med teckenspråket.

Barbara Celinska bakom ostdisken tecknar med SIUS-konsulenten Anna-Lena Hagnell-Olehn från Arbetsförmedlingen. Båda är döva.

Många likes på Facebook

Barbara Celinska, som är döv, fick jobb på City Gross efter ett tips från Anna-Lena Hagnell-Olehn, hennes SIUS-konsulent på Arbetsförmedlingen. Mats Karlsson är nöjd med rekryteringen.

– Jag har inte jobbat med döva tidigare och var lite tveksam först, men inte nu längre. Det har gått jättebra med Barbara och hon är väldigt populär bland kunderna. Vi la ut ett inlägg på vår Facebook-sida som bekräftar det, säger han.

På Facebooksidan står det bland annat: ”Detta är Barbara, en helt fantastisk tjej som jobbar i våran delikatess. Hennes utmaning är att hon är döv. Trots detta hjälper hon dig som kund på bästa sätt med ett leende på läpparna.”

Inlägget har fått flera hundra gilla-markeringar.

– Det är kul att så många har sett inlägget och för mig är det en bekräftelse att se alla likes, säger Barbara Celinska, som efter den inledande praktiken har fått en lönebidragsanställning i butiken.

Arbetsförmedlingen bekostar hjälpmedlen

Trots att kommunikationen med kunderna inte är något större problem ska Barbara Celinska inom kort få vissa arbetstekniska hjälpmedel som underlättar hennes arbete. Bland annat ett ljussystem som blinkar när den ugnslagade maten är färdig, en app som översätter tal till text och en bildtelefon när det behövs tolkstöd. Hjälpmedlen bekostas av Arbetsförmedlingen.

Anna-Lena Hagnell-Olehn, SIUS-konsulent på Arbetsförmedlingen, Mats Karlsson, butikschef för City Gross i Hässleholm, och Barbara Celinska, butiksbiträde.

Anna-Lena Hagnell-Olehn, SIUS-konsulent på Arbetsförmedlingen, Mats Karlsson, butikschef för City Gross i Hässleholm, och Barbara Celinska, butiksbiträde.

Mats Karlsson är entusiastisk över hur bra allt har gått och han tvekar inte att rekommendera andra arbetsgivare att anställa personer med funktionsnedsättningar.

– Vem som helst kan jobba med rätt förutsättningar, säger han.

Fotnot: SIUS-konsulenten hjälper till vid introduktionen på en arbetsplats. Konsulenten samverkar med arbetsgivaren om hur introduktionen ska läggas upp och ansvarar för att arbetstagaren får det stöd som behövs.


Text och foto: Jonas Hansson