Så går det till att annonsera

Med några enkla steg skapar du en annons som träffar rätt kandidater. Fyll i vilka kompetenser du söker hos din nästa medarbetare så matchas din annons automatiskt mot vår kandidatbank.  

Så skapar du din annons

Det finns några saker som är bra att tänka på för att skapa intresse för tjänsten:

  • Beskriv tjänsten i en kort och tydlig introduktion. Det hjälper läsaren att avgöra om rollen passar.
  • Tala till läsaren. Skriv "dig" och "dina" istället för "vi" och "våra".
  • Lista tre till fem huvuduppgifter och förklara dem tydligt. Koppla dem till övergripande mål för att man som kandidat lättare ska förstå hur tjänsten passar i ett större sammanhang.
  • Var tydlig med vad som är krav och vad som är meriterande. Se till att vara realistisk så att du inte går miste om bra kandidater i onödan.

Företaget behöver först och främst vara verksamt och registrerat i Statistiska centralbyråns företagsregister.

Mer om våra villkor för annonsering

Vi granskar din annons och publicerar den direkt. Saknas det uppgifter som vi behöver, kontaktar vi dig och publicerar annonsen när den är fullständig.  

Det är inte tillåtet att söka efter specifikt kön eller etnicitet i en annons. Vill du skapa en jämnare balans på arbetsplatsen av till exempel kvinnor och män, kan du däremot uppmuntra en underrepresenterad grupp att söka. Du kan exempelvis skriva; "Vi är en mansdominerad arbetsplats och ser gärna kvinnliga sökanden".

Mer om vad som gäller kring diskriminering i annonstexter

Ja, det går bra. Har du inget behov av att skapa ett konto eller rekryterar mer sällan, kan du skicka ditt annonsunderlag till oss genom att fylla i ett formulär.

Annonsera utan konto