Direktöverförda annonser

Du kan automatiskt få dina annonser att synas i Platsbanken genom att koppla ditt rekryteringsverktyg till vårt. Du behöver vara inloggad och göra en intresseanmälan för att komma igång.

Så funkar det

Har ditt rekryteringsverktyg redan en koppling till Platsbanken? Det enda du behöver göra då är att anmäla intresse.

Direktoverforda annonser

Om ditt rekryteringsverktyg inte har en koppling till Platsbanken behöver du be din leverantör skapa en. All information som din leverantör behöver finns längre ner på den här sidan.

Det är upp till leverantören att skapa en smidig och effektiv användarupplevelse för dig. Ställ därför krav på användbarhet när du beställer kopplingen av din leverantör.

Om du får felmeddelanden eller har problem att skapa annonser ska du i första hand vända dig till din leverantör.Här har vi samlat vanliga frågor som kommer in till oss. Se ifall svaret på din fråga finns här innan du hör av dig till oss.

Vad är Sender ID?

Sender ID är samma sak som ditt kundnummer. För att hitta kundnumret, logga in på Arbetsförmedlingen och gå till Mina Sidor, klicka sedan på länken Kontohantering. Under rubriken Företagsuppgifter hittar du kundnumret.

Jag har fått ett felmeddelande

Kontakta i första hand din leverantör för att åtgärda problemet. Om problemet inte beror på rekryteringsverktyget, kontakta Arbetsförmedlingens support.

Varför ser min annons konstig ut?

Om dina annonser exempelvis har för många radavstånd, för få radavstånd eller har punktlistor som ser konstiga ut så är det din leverantör som behöver åtgärda dessa problem. De uppstår när annonstexten som skickas från rekryteringsverktyget inte är rensad på tecken som finns i koden men som inte syns för dig som använder rekryteringsverktyget.

Det är svårt att skapa en annons i mitt verktyg

Det är leverantören av ditt rekryteringsverktyg som ansvarar för att skapa en smidig och effektiv användarupplevelse för dig som skapar annonser. Som användare ska du endast behöva fylla i de fält som är nödvändiga för att publicera på Platsbanken. Din leverantör har ansvar för att rätt information skickas till rätt plats.

Jag hittar inte annonsen i Platsbanken

Kontrollera ifall du har fått något bekräftelsemail med felmeddelande. Det kan hända att din leverantör fått ett felmeddelande och inte meddelat dig. Ifall varken du eller din leverantör fått något mail, kontakta Arbetsförmedlingens support så hjälper vi dig.


För att komma igång med direktöverförda annonser behöver du som leverantör logga in och anmäla intresse. Ifall din organisation inte har något konto behöver du först skapa ett. Observera att du behöver ett svenskt organisationsnummer för att skapa konto på Arbetsförmedlingen. Om du inte har det ska du använda din kunds konto.

Så bygger du kopplingen till Platsbanken

Ladda ned vårt startpaket för att börja bygga kopplingen till Platsbanken direkt. Där finns all information du behöver för att komma igång. Informationen finns på svenska och engelska.

Kontakta support@arbetsformedlingen.se för att få tillgång till startpaketet för direktöverförda annonser.

När kopplingen mellan ditt rekryteringsverktyg och Arbetsförmedlingens system är på plats skickas platsannonserna i form av XML-filer från ditt rekryteringsverktyg till Platsbanken. Formatet på XML-filerna följer en standard som heter HR Open Standard som är en öppen standard för överföring av personalrelaterad data.

Läs mer om HR Open Standard

Annonserna förs över till Platsbanken i omgångar var 15:e minut. Det innebär att annonserna publiceras i Platsbanken cirka 15 minuter efter att den skickats från ditt system. Vid lyckad publicering får den som skapat annonsen en länk till annonsen i Platsbanken via ett bekräftelsemail. Vid misslyckad publicering skickas ett mail med felmeddelande som berättar vad problemet är. Dina kunder ska i första hand kontakta dig som leverantör vid felmeddelanden. Information om hur du felsöker finns i startpaketet.

Testa kopplingen

Innan dina kunder kan börja använda kopplingen till platsbanken behöver den testas. Information om hur du testar finns i startpaketet.

Det är viktigt att du meddelar oss när du bytt verktyg.

Fält markerade med * är obligatoriska.