Annonsera i Platsjournalen, Sveriges största jobbtidning

En man läser tidningen Platsjournalen

Platsjournalen vänder sig till alla som söker nytt jobb eller utbildning. Platsjournalen distribueras som papperstidning över hela landet, som e-tidning och som nyhetsbrev. Tidningens läsare tar vecka del av tips, råd och inspiration i jakten på nytt jobb och vid rekrytering. E-tidningen finns här på vår webbplats, som har omkring 2 miljoner besökare per månad.  

Nå arbetssökande i hela Sverige – varje vecka

Platsjournalen kommer ut varje vecka, fullmatad med färska jobb- och utbildningsannonser. Dessutom innehåller varje veckas nummer redaktionella sidor med användbara nyheter om arbetsmarknaden men också berättelser om människor i arbetslivet, eller på väg dit.

Rikstäckande annonsering under riktad rubrik

Arbetsgivare har möjlighet att köpa annonsplats i Platsjournalen. Då kan jobbet exponeras på framträdande plats och du som arbetsgivare bestämmer själv utformning och storlek på din annons. Professionella annonssäljare på Mediakraft säljer annonsplatserna på uppdrag av Arbetsförmedlingen. De kontaktar arbetsgivare och utbildningsanordnare, erbjuder dem att annonsera i Platsjournalen.

Längst bak i tidningen publiceras även platsnotiser från Platsbanken i förkortad form. Här finns annonsens rubrik och kontaktuppgifter. Denna tjänst är gratis. Platsnotiserna är indelade i fem regionala delar som i sin tur är indelade i olika yrkesområden. Varje notis har ett annons-id så att det går att söka fram hela annonsen i Platsbanken.

Här hittar du senaste numret av Platsjournalen

Distribution på ett stort antal offentliga platser

Platsjournalen finns på alla Arbetsförmedlingens lokala kontor. Tidningen distribueras även till universitet, högskolor och bibliotek. I tidningsställ på centralstationer och flygplatser har drygt 620 000 resenärer möjlighet att läsa tidningen varje dag.