Arbetsförmedlingen

Pressrum

Här finns pressmeddelanden, nyheter, debattartiklar, bilder att ladda ner och presskontakter.


Aktuellt

Arbetsmarknadsläget i april 2016: Färre unga arbetslösa
Arbetslösheten fortsätter att minska svagt, visar Arbetsförmedlingens senaste statistik från april. Men bland ungdomarna minskar arbetslösheten betydligt mer och särskilt bra går det för unga kvinnor, enligt Mats Wadman, analyschef för Arbetsförmedlingen.

Sök pressmeddelande

Pressmeddelande, 1 april 2016
Ny analyschef på Arbetsförmedlingen
Annika Sundén börjar som ny analysdirektör på Arbetsförmedlingen. Hon jobbar i dag som chefsekonom på Sida och är disputerad i nationalekonomi, på Cornell University i USA.
Pressmeddelande, 22 mars 2016
Inför högskolevalet
Här finns jobben efter högskolan
Ingenjörer, IT, lärare och vårdyrken är säkra kort för den som vill satsa på en högskoleutbildning. Det visar Arbetsförmedlingens prognoser på fem och tio års sikt.
Pressmeddelande, 10 mars 2016
Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik februari 2016
Arbetslösheten högre bland män
381 000 personer var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari. Detta är 5 000 färre än för ett år sedan. Det är högre arbetslöshet bland männen än bland kvinnorna.
Pressmeddelande, 1 mars 2016
Arbetsförmedlingen Kultur Medias arbetsmarknadsprognos 2016
Färre anställningar men något fler uppdrag
Under 2016 kommer arbetsmarknaden för kultur- och mediesektorn att vara i princip oförändrad. Konkurrensen om jobben väntas bli fortsatt hög och de flesta arbetsgivare kommer inte att ha några större problem att hitta den kompetens de söker. Trots det finns ändå några yrkesgrupper där det råder viss brist och även om antalet anställningar går ner kommer uppdragen att bli fler så att en liten ökning av antalet sysselsatta går att ana .
Pressmeddelande, 1 mars 2016
Arbetsförmedlingens budgetunderlag 2017-2019
Arbetsförmedlingen föreslår ny insats för arbetslösa som har svårt att få jobb
Arbetsförmedlingen föreslår en ny form av subventionerad sysselsättningsinsats inom statlig sektor, organisationer och föreningar. Målgruppen är långtidsarbetslösa som helt saknar gymnasieutbildning och som inte kan eller vill studera vidare på gymnasienivå. Insatsen ska även bidra till avvecklingen av sysselsättningsfasen.