Arbetsförmedlingen

Pressrum - för dig som är journalist

Här hittar du bland annat pressmeddelanden, debattartiklar, bilder att ladda ner och presskontakter.

Se Mats Wadman, analysdirektör, om senaste statistiken

Sök pressmeddelande

Pressmeddelande, 20 februari 2015
Etableringslots
Arbetsförmedlingen avslutar tjänsten etableringslots
Arbetsförmedlingen avslutar tjänsten etableringslots. Anledningen är en påtaglig ökning av klagomål från arbetssökande och indikationer på olika former av oseriös och brottslig verksamhet, som bedrägeri, mutor, hot, utpressning och försäljning av folkbokföringsadresser.
Pressmeddelande, 18 februari 2015
Jobba i Europa
Möjligt för alla upp till 35 att söka stöd vid jobb i Europa
Nu kan du som är mellan 18-35 år och som vill jobba i Norge, Island eller ett EU-medlemsland  söka ekonomiskt stöd via Arbetsförmedlingen. Pengarna är tänkt som hjälp att etablera sig när du väl har fått ett jobb och kan exempelvis gå till resa eller en första månadshyra.
Pressmeddelande, 11 februari 2015
Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik januari 2015
Liten minskning av arbetslösheten
I slutet av januari var 389 000 inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen, 23 000 färre än för ett år sedan. Det innebär en fortsatt minskning av arbetslösheten, men i något långsammare takt än tidigare.
Pressmeddelande, 10 februari 2015
Gemensamt pressmeddelande
Myndigheter förenklar för nyanlända
För att förenkla för nyanlända startar pilotprojektet "Mötesplatser och information". Migrationsverket, Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och kommunen ska tillsammans ge ett samlat stöd till nyanlända. Ambitionen är att projektet ska leda till en snabbare etableringsprocess.
Pressmeddelande, 9 februari 2015
Sekretesslagstiftningen är till för att skydda arbetsgivare och arbetstagare
Arbetsförmedlingen är skyldig att följa gällande sekretesslagstiftning. Det är anledningen till att vi inte kan lämna ut uppgifter om vilka arbetsgivare som tar emot personer med subventionerad anställning.
Följ pressekretariatet oss på twitter

Nyheter och aktuellt