Arbetsförmedlingen

Pressrum

Här finns pressmeddelanden, nyheter, debattartiklar, bilder att ladda ner och presskontakter.


Aktuellt

Arbetsmarknadsläget i april 2016: Färre unga arbetslösa
Arbetslösheten fortsätter att minska svagt, visar Arbetsförmedlingens senaste statistik från april. Men bland ungdomarna minskar arbetslösheten betydligt mer och särskilt bra går det för unga kvinnor, enligt Mats Wadman, analyschef för Arbetsförmedlingen.

Sök pressmeddelande

Pressmeddelande, 26 februari 2016
Inbjudan till pressträff
Prognos: Så blir kulturarbetsmarknaden i Sverige 2016
Den svenska arbetsmarknaden och jobbtillväxten är stark. Men gäller det även kulturbranscherna? På tisdag den 1 mars presenterar Arbetsförmedlingen en rikstäckande prognos över arbetsmarknaden för kulturarbetare i Sverige.
Pressmeddelande, 15 februari 2016
Sommarjobba 2016
Hög tid att söka sommarjobb
Trenden från tidigare år, att annonser för sommarjobb kommer ut allt tidigare håller i sig. Arbetsförmedlingen arrangerar också en rad sommarjobbsmässor över hela landet. Dessutom har unga möjlighet att via webbinarier hos Arbetsförmedlingen få råd om hur man får sitt sommarjobb.
Pressmeddelande, 11 februari 2016
Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik januari 2016
Stark minskning av arbetslösheten bland unga
I slutet av januari var 386 000 personer inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen. Det är 4 000 färre än för ett år sedan. Arbetslösheten bland ungdomar är nu på den lägsta nivån sedan 2009.
Pressmeddelande, 10 februari 2016
Arbetsförmedlingen förenklar
Allt fler arbetssökande bokar tid via nätet
Fler än 40 000 arbetssökande har hittills bokat sitt första möte hos Arbetsförmedlingen via webben. Det innebär att var fjärde person nu skriver in sig digitalt och bokar en träff med arbetsförmedlare.
Pressmeddelande, 9 februari 2016
Ny rapport om ungdomsarbetslösheten
Unga får jobb – men kärvt utan gymnasieutbildning
Arbetslösheten bland ungdomar minskar snabbt. Men det är inte alla som får jobb. Den som saknar en gymnasieutbildning har det fortsatt svårt och riskerar att bli kvar i allt längre tider av arbetslöshet.