Arbetsförmedlingen

Pressrum - för dig som är journalist

Här hittar du bland annat pressmeddelanden, debattartiklar, bilder att ladda ner och presskontakter.

Se Mats Wadman, analysdirektör

Sök pressmeddelande

Pressmeddelande, 10 februari 2015
Gemensamt pressmeddelande
Myndigheter förenklar för nyanlända
För att förenkla för nyanlända startar pilotprojektet "Mötesplatser och information". Migrationsverket, Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och kommunen ska tillsammans ge ett samlat stöd till nyanlända. Ambitionen är att projektet ska leda till en snabbare etableringsprocess.
Pressmeddelande, 9 februari 2015
Sekretesslagstiftningen är till för att skydda arbetsgivare och arbetstagare
Arbetsförmedlingen är skyldig att följa gällande sekretesslagstiftning. Det är anledningen till att vi inte kan lämna ut uppgifter om vilka arbetsgivare som tar emot personer med subventionerad anställning.
Pressmeddelande, 9 februari 2015
Stora störningar på webbplatsen
Arbetsförmedlingen är utsatt för en ny överbelastningsattack. Det innebär stora driftstörningar på webbplatsen arbetsformedlingen.se.
Pressmeddelande, 2 februari 2015
Yrkeskompassen
”Många yrken som unga inte känner till”
Inför gymnasievalet har Arbetsförmedlingen uppdaterat framtidsutsikterna för 200 yrken. Yrkeskompassen, som går att hitta på Arbetsförmedlingens webbplats, visar var jobben finns på ett, fem och tio års sikt.
Pressmeddelande, 21 januari 2015
Sommarjobba 2015
Fler sommarjobb än tidigare ute redan nu
Annonserna för sommarjobben fortsätter att komma in allt tidigare. Redan nu finns det över 16 700 lediga sommarjobb i Platsbanken att söka. Nytt för i år är att alla dessa sommarjobb finns i en app, Sommarjobba, tillsammans med en rad tips och råd om att söka jobb.
Följ pressekretariatet oss på twitter

Nyheter och aktuellt