Arbetsförmedlingen
1 oktober 2015

Välj en tid för ditt första möte med oss

Du kan boka ditt första möte med en arbetsförmedlare här på vår webbplats. Samtidigt kan du passa på att skicka iväg ansökan om a-kassa.

När du söker jobb och ska skriva in dig som arbetssökande hos oss, kan du skriva in dig och samtidigt boka ditt första möte här på webbplatsen. Då gäller din inskrivning från inskrivningsdagen om du kommer på det bokade besöket. Vi erbjuder denna service på de flesta av våra arbetsförmedlingar.

Här skriver du in dig och kan välja samt boka tid för ditt första planeringssamtal

Bild på en kvinna som sitter i en soffa med en laptop i knät

Fördelarna med att skriva in dig med e-legitimation

För att boka ett möte behöver du använda e-legitimation. Gör du det, kommer du att få många fördelar:

  • Du kan välja en tid som passar dig.
  • Du kan välja vilken arbetsförmedling du vill besöka.
  • Du får kontaktuppgifter till en arbetsförmedlare.
  • Vi kan skicka ett meddelande till din a-kassa att du är anmäld hos Arbetsförmedlingen.

Vi erbjuder denna service på de flesta av våra arbetsförmedlingar. När du skapar ett konto och registrerar dina uppgifter med e-legitimation, kommer du att få upp en lista på vilka arbetsförmedlingar som du kan boka tid på. Du kan även gå till en arbetsförmedling och skriva in dig din första dag som arbetslös.

Du kan skriva in dig och boka ett möte via en dator och på mobila enheter.


Bra att veta

Har du deltagit i jobb- och utvecklingsgarantin eller jobbgarantin för ungdomar?

Du som tidigare deltagit i jobb- och utvecklingsgarantin eller jobbgarantin för ungdomar ska inte boka besökstid via webben utan istället besöka Arbetsförmedlingen personligen. Detta för att du kanske har möjlighet att få komma med i programmet igen.

Du måste logga in med e-legitimation

Du behöver använda e-legitimation när du skapar ett konto hos oss när du skriver in dig som arbetssökande. Först då får du möjligheten att välja och boka en tid för ditt första planeringssamtal.

Om du redan har ett konto med användarnamn som inloggning kan du ändra det till e-legitimation.

Se instruktioner här

Vad är e-legitimation?

E-legitimation är din legitimation på nätet som visar att du är du. Det ger oss möjlighet att ge dig bättre service och snabbare hjälp med personliga ärenden.

Läs här om hur du skaffar och använder e-legitimation


Idén till att boka ditt första möte själv kommer från andra arbetssökande

Vi på Arbetsförmedlingen vill förbättra den individuella servicen för dig, därför inför vi möjligheten att boka möte på vår webbplats. Vi har lyssnat på de som använder vår service och vi förstår att man vill vara mer delaktig. Att du själv kan välja en tid som passar är ett sätt att påverka och vara delaktig. Ett bokat möte istället för ett oplanerat besök ger också möjlighet till förberedelse för både dig och oss.

Tillägsinformation