Arbetsförmedlingen
Diplom Ikon för att illustrera ett diplom. Används på arbetsförmedlingens webbplats. Kalender Ikon för att illustrera en kalender. Används på Arbetsförmedlingens webbplats. Video Används på Arbetsförmedlingens webbplats. Video2 Används på Arbetsförmedlingens webbplats. CV Används på Arbetsförmedlingens webbplats. Map-pin Används på Arbetsförmedlingens webbplats. Phone Används på Arbetsförmedlingens webbplats.

Skriv in dig för att ta del av vår service


Ju mer vi vet, desto snabbare kan vi hjälpa dig. Använder du e-legitimation kan du samtidigt välja en tid som passar dig för ditt första planeringssamtal. De flesta arbetsförmedlingarna erbjuder den här möjligheten.

Registrera dig med e-legitimation och boka tid för ditt första möte

1

Du skapar ett konto på arbetsformedlingen.se med e-legitimation

Du kan boka ett möte via en dator och på mobila enheter.

Om du redan har ett konto hos oss med användarnamn och lösenord, kan du koppla ihop det med din e-legitimation för att dra nytta av fördelarna som det ger. Logga sedan in på kontot och fortsätt med delen som heter Skriv in dig.

Så här gör du för att koppla ditt konto till en e-legitimation

Mer om e-legitimation

2

Du registrerar uppgifter i ett webbformulär

Uppgifter du lämnar är om din nuvarande arbetssituation, vilka yrken du söker, vilka kompetenser du har, var du söker jobb, de utbildningar och den arbetslivserfarenhet du har.

3

Du besöker oss för planeringssamtal

När du använder e-legitimation kan du boka en tid för planeringssamtal i samband med att du skriver in dig. Den här möjligheten erbjuder de flesta arbetsförmedlingar. Du får bekräftelse på tiden och får veta vem du ska träffa. När du registrerar dina uppgifter blir du inskriven på Arbetsförmedlingen och ett meddelande om att du är anmäld som arbetssökande skickas till a-kassan. För att kunna få arbetslöshetsersättning är det viktigt att du personligen besöker Arbetsförmedlingen inom fem vardagar efter inskrivningsdatumet.
Ta med legitimation, intyg och betyg som visar vilka arbeten du har haft och vad du har studerat.


Du kan förbereda din inskrivning på webben om du skapar ett konto. Du behöver därefter besöka en arbetsförmedling för att bli inskriven som arbetssökande. Du kan inte boka ditt besök i förväg. Din första inskrivningsdag räknas från den dag du besöker oss personligen. Du kan ansöka om arbetslöshetsersättning tidigast från den dag du har besökt oss.

Du behöver besöka oss inom 14 dagar från det att du skickat in dina uppgifter här på webbplatsen. Om du inte gör det raderas dina uppgifter automatiskt.

Hitta din arbetsförmedling

Välkommen att skriva in dig som arbetssökande hos oss

Har du redan ett konto? Då loggar du in och fortsätter direkt med Skriv in dig.

Du kan skriva in dig mellan klockan 7.00 och 23.00.

Vid ditt första besök hos oss går vi tillsammans igenom vad du har för studie- och yrkesbakgrund. Vi kommer fram till vilka jobb som är lämpliga för dig att söka och matchar dig mot lediga jobb som är anmälda till Arbetsförmedlingen. 

Arbetsförmedlaren bedömer hur dina möjligheter att få jobb ser ut och om du behöver något särskilt stöd redan från början. Stöd kan inne­bära att du har kontakt med din arbetsförmedlare oftare eller tar del av våra olika pro­gram, till exempel praktik hos en arbetsgivare eller en arbetsmarknadsutbildning.

När du är inskriven kommer du att göra en handlingsplan tillsammans med en arbetsförmedlare. Handlingsplanen är en överenskom­melse mellan dig och Arbetsförmedlingen om hur vi kan hjälpa dig och vad du ska göra för att hitta ett jobb.

Pekar upp

Till dig som är ny på Arbetsförmedlingen

Här har vi samlat några saker som kan vara särskilt viktiga för dig att känna till om du är ny på Arbetsförmedlingen.

För att ha rätt till arbetslöshetsersättning finns det vissa villkor du måste uppfylla. Förutom att hjälpa dig på vägen till ett nytt jobb, är det också Arbetsförmedlingens uppgift att kontrollera att du uppfyller villkoren. Din arbetslöshetskassa utreder och beslutar om din arbetslöshetsersättning.

Villkor, blanketter och kontaktuppgifter till a-kassorna

Du som är arbetslös ska en gång i månaden meddela Arbetsförmedlingen vilka jobb du har sökt och vilka andra aktiviteter du genomfört för att bryta arbetslösheten. Det gör du i en aktivitetsrapport som du enklast fyller i på vår webbplats.

Aktivitetsrapportera

Om du är varslad om uppsägning och omfattas av stöd från någon trygghetsorganisation kan vi erbjuda dig ett gemensamt samtal tillsammans med en representant från din trygghetsorganisation. Om du vill ha ett sådant samtal ska du berätta det för oss och ge oss tillåtelse att kontakta din trygghetsorganisation. 

Mer information för dig som är varslad om uppsägning

Är du 20 år eller äldre och arbetslös eller riskerar att bli arbetslös? Om vi bedömer att du inte kan få arbete där du bor kan du i vissa fall få ekonomiskt bidrag för att resa till en anställningsintervju. Du måste ansöka om bidraget i förväg. 

Resebidrag

När du skriver in dig hos oss registreras vissa uppgifter om dig. Dina uppgifter omfattas av sekretess. Du kan alltid be din arbetsförmedling att få se vilka uppgifter som finns om dig.

Läs mer om vad det innebär

Om du söker jobb i Europa kan vi hjälpa dig med information om hur du bäst lyckas med det. Vi har arbetsförmedlare som är specialiserade på jobb i Europa. De kallas för Eures-rådgivare.

Jobba i ett annat land

Använd vår webbplats för att söka jobb eller ta reda på annan information som är viktig för dig när du är inskriven på Arbetsförmedlingen. Vi har Sveriges största platsbank med tusentals lediga jobb inom alla branscher. Du hittar information om yrken och studier, du kan göra intressetest och läsa prognoser för framtiden inom olika yrken. Där finns också tips på hur du kan bli bättre på att söka jobb och du kan se vilka aktiviteter vi erbjuder, till exempel rekryteringsträffar.

Lediga jobb

Yrke och framtid

Hitta en rekryteringsträff nära dig

När du har kontakt med oss behöver du kunna legitimera dig med en id-handling eller ha med dig en person som är godkänd för att intyga vem du är. För att legitimera dig på internet kan du använda e-legitimation. Med e-legitimation får du tillgång till fler funktioner på vår webbplats, och det blir till exempel mycket enklare att fylla i din aktivitetsrapport.

Fördelar med e-legitimation

Besök din närmaste arbetsförmedling eller ring oss på 0771-416 416. Du kan också besöka vår webbplats arbetsformedlingen.se och följa oss på Facebook och Instagram.

Kontakta oss

Klicka på bilden för att se en film om vad vi kan hjälpa dig med och vad som är bra att känna till. Du kan välja att få informationen som text och på andra språk när du öppnat filmen.

Ny på Arbetsförmedlingen - film